Salade van wortellinten met dukkah

Hey foodie! Klaar voor een explosie van smaken die je smaakpapillen doet dansen? Pak je peeler, want we duiken vandaag in de wereld van salade van wortellinten met dukkah. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje op je bord. En ik beloof je: na vandaag wil je niets anders meer.

Wat is dukkah?

First things first, laten we het hebben over de ster van de show: dukkah. Deze Egyptische kruidenmix is een ware smaakbom, met noten, sesamzaad, koriander, en komijn. Het geeft je salade van wortellinten net dat extra beetje crunch en diepte. Combineer dit met de zoetheid van de wortel en je hebt een match made in heaven. Dukkah is niet alleen een feestje voor je mond, maar ook voor je lichaam. Hier zijn een paar redenen waarom dukkah gezond is:

  • Boordevol Goede Vetten: Dankzij de noten zit dukkah vol met onverzadigde vetten. Deze zijn hartstikke goed voor je hart en bloedvaten. Plus, ze houden je langer vol. 
  • Rijk aan Vezels: Een gezonde darmflora begint bij voldoende vezels. Dukkah helpt je hier een handje bij. Zo doe je ook je darmen een groot plezier.
  • Antioxidanten Power: Specerijen zoals koriander en komijn zijn rijk aan antioxidanten die je lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen. 

Is deze salade gezond?

Niet alleen is deze salade een feest voor je smaakpapillen, maar het is ook nog eens mega gezond. Wortels zitten boordevol vitamine A, wat goed is voor je ogen, en dukkah is rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Plus, het is de perfecte manier om wat extra veggies binnen te krijgen.

Pro Tips voor de Ultieme Salade

  • Experimenteer: Voel je vrij om te spelen met de ingrediënten. Voeg wat geroosterde kikkererwten toe voor extra eiwit, of wat feta voor die creamy touch.
  • Dress to impress: Maak je salade extra fancy met eetbare bloemen als topping. Niet alleen prachtig, maar ook nog eens lekker.
  • Maak het jouw signatuur: De beste gerechten zijn die met een persoonlijke twist. Dus ga los en maak deze salade helemaal van jou.

 

wortelsalade
Totale tijd20 minuten

Salade van wortellinten met dukkah

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 4 winterpenen in dunne linten geschaafd
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el plantaardige boter ongezouten
  • Zout en zwarte peper

Cashewdressing

  • 125 gr cashewnoten geweekt
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl komijn
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el citroensap

Garnering

  • 3 el dukkah
  • Verse munt
  • Peper

Bereidingswijze: 

  • Verhit een koekenpan met de plantaardige boter en bak hier de wortellinten kort in aan. Je wilt wel dat ze nog mooi oranje zijn, maar het rauwe er net af is.
  • Mix de wortel met het sinaasappelsap en bestrooi met wat peper en zout
  • Maak de cashewdressing door de cashewnoten in een (high speed) blender te doen met komijn, citroensap, ahornsiroop en de amandelmelk.
  • Draai tot een glad geheel.
  • Maak nu het bord op door eerst wat van de dressing erop te doen. Daarop komen de wortellinten en daaroverheen de dukkah en verse munt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.