Salade met gegrilde peer en burrata

Bereidingswijze salade met gegrilde peer en burrata

Verhit een grilpan op hoog vuur en bestrijk de plakken peer met wat olijfolie. Gril de plakken peer tot de gegrilde peer mooie grilstrepen heeft en gaar is.

Leg de gegrilde peer op een bord. Snij de radicchio in dunne reepjes en meng deze met de rucola in een kom. Doe hier de olijfolie en fruitazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Rangschik de salade op de gegrilde peer en verdeel de burrata hierover heen door deze in stukjes te scheuren.

Serveer de salade met gegrilde peer en burrata meteen. Ben je fan van burrata of heb je niet alles gebruikt? Check dan ook het recept voor de gegrilde witlof met uienjam en burrata.

Wil je burrata kopen check dan de voorraad van de Lindenhoff!


Salade met gegrilde peer en burrata

Salade met gegrilde peer en burrata
Totale tijd20 minuten

Salade met gegrilde peer en burrata

Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

2 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 1 bol burrata
  • 1 peer in dunne plakken gesneden
  • 1 radicchio
  • 50 gr rucola
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 el zoete fruit azijn

Benodigheden

  • Grilpan

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verhit een grilpan op hoog vuur en bestrijk de plakken peer met wat olijfolie. Gril de plakken peer tot deze mooie grilstrepen hebben en gaar zijn.
  • Leg de peer op een bord. Snij de radicchio in dunne reepjes en meng deze met de rucola in een kom. Doe hier de olijfolie en fruitazijn door en breng op smaak met peper en zout.
  • Rangschik de salade op de gegrilde peer en verdeel de burrata hierover heen door deze in stukjes te scheuren.
  • Serveer de salade met gegrilde peer en burrata meteen. Ben je fan van burrata of heb je niet alles gebruikt? Check dan ook het recept voor de gegrilde witlof met uienjam en burrata.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.