Heerlijke zomerse fruitsalade

10 minuten

Deze periode van het jaar is altijd mijn favoriet als het aankomt op lekker vers fruit. Tegenwoordig kun je het hele jaar overal fruit kopen, omdat het of geïmporteerd wordt of omdat het in kassen wordt verbouwd. Maar er gaat toch eigenlijk niks boven zongerijpt fruit uit eigen land.

En dus maak ik graag een frisse fruitsalade, een enorme schaal met vers fruit. Je kunt de inhoud goed variëren afhankelijk van het seizoen en je smaak. Ik doe er altijd wat verse munt in, een kneepje honing en wat limoensap. En dan kan ik er vervolgens eigenlijk de hele dag van blijven snoepen.

Ook favoriet is deze lekkere citrussalade!

Verse fruitsalade

Heerlijke zomerse fruitsalade

4.07 van 86 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 kiwi's geschild, in plakjes
  • 1 mango in blokjes
  • 200 gr aardbeien
  • 200 gr frambozen
  • 100 gr blauwe bessen
  • 2 takjes munt
  • 2 el kokosflakes
  • 1-2 el honing optioneel

Instructies
 

Instructies

  • Maak al het fruit schoon en meng bij elkaar in een grote kom.
  • Serveer het fruit met de verse munt en de kokosflakes erover.
  • Als je het lekker vindt kun je er nog een lepeltje honing overheen doen, maar nodig is het niet!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.