Deze salade is geweldig met het zoete van de gegrilde peer, het bittere van de radicchio en het romige van de burrata. Heerlijk als bijgerecht tijdens het avondeten, onderdeel van een buffet of als een lichte lunch.
Bereidingswijze salade met gegrilde peer en burrata
Verhit een grilpan op hoog vuur en bestrijk de plakken peer met wat olijfolie. Gril de plakken peer tot de gegrilde peer mooie grilstrepen heeft en gaar is.
Leg de gegrilde peer op een bord. Snij de radicchio in dunne reepjes en meng deze met de rucola in een kom. Doe hier de olijfolie en fruitazijn door en breng op smaak met peper en zout.
Rangschik de salade op de gegrilde peer en verdeel de burrata hierover heen door deze in stukjes te scheuren.
Serveer de salade met gegrilde peer en burrata meteen. Ben je fan van burrata of heb je niet alles gebruikt? Check dan ook het recept voor de gegrilde witlof met uienjam en burrata.
Wil je burrata kopen check dan de voorraad van de Lindenhoff!

Salade met gegrilde peer en burrata
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 1 peer in dunne plakken gesneden
- 1 radicchio
- 50 gr rucola
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 el zoete fruit azijn
Benodigheden
- Grilpan
Bereidingswijze:
Instructies
- Verhit een grilpan op hoog vuur en bestrijk de plakken peer met wat olijfolie. Gril de plakken peer tot deze mooie grilstrepen hebben en gaar zijn.
- Leg de peer op een bord. Snij de radicchio in dunne reepjes en meng deze met de rucola in een kom. Doe hier de olijfolie en fruitazijn door en breng op smaak met peper en zout.
- Rangschik de salade op de gegrilde peer en verdeel de burrata hierover heen door deze in stukjes te scheuren.
- Serveer de salade met gegrilde peer en burrata meteen. Ben je fan van burrata of heb je niet alles gebruikt? Check dan ook het recept voor de gegrilde witlof met uienjam en burrata.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.