8 lekkere gerechten om te maken met een rol croissantdeeg

Sommige dingen kun je beter aan de pro’s overlaten: zoals het maken van bladerdeeg of croissantdeeg. Dat krijg je zelf bijna nooit zo mooi en goed als de patissiers (of goede fabrieken). Gelukkig kun je bij de supermarkt croissantdeeg van vaak prima kwaliteit vinden, in een grote rol of opgerold in blik. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt maken dan het klassieke croissantje?

Rol croissantdeeg in de koelkast? Dit kun je er allemaal mee maken

Pain au chocolat

Van gewoon croissantdeeg kun je heel goed ook pain au chocolat maken. Leg een los driehoekje deeg voor je op een snijplank, leg er een blokje (pure) chocola op en rol strak op. In de oven smelt de chocolade perfect in het deeg!

Hartige krans van croissantdeeg

Een hartige variant op basis van croissantdeeg. Deze krans is goedgevuld met ei, rode paprika, spek en geraspte kaas. Het recept voor deze hartige krans vind je hier.

croissantkrans

Met jam

Een lepel jam, bijvoorbeeld aardbeien- of abrikozenjam, in elk croissantje geeft een extra zoete bite.

Een knapperig laagje

Bestrijk de croissantjes op je bakplaat met wat losgeklutst ei. Maak een mengsel van kristalsuiker en kaneel en besprenkel dit over de croissantjes, het ei zorgt ervoor dat het blijft plakken.

Met spek en stroop

Besmeer het driehoekje deeg met wat stroop en leg een plakje ontbijtspek in de lengte erop. Rol op en bak af. Een heerlijke zoet-hartige combinatie.

Supersnelle babka met Nutella

Ik maakte het beroemde gevlochten chocoladebrood, maar dan op een veel snellere manier. Geen echte babka, maar een echte cheat-versie! Ik gebruikte hiervoor kant- en klaar croissantdeeg. En een flinke pot nutella. Ik laat je hier zien hoe je het maakt.

Danish pastry

Na het ongekende succes van de chocolade babka was het natuurlijk tijd voor nog een leuke creatie met een blikje croissantdeeg. We maken dit keer een Deens gebakje, oftewel Danish pastry. Omdat het vouwen van het gebak nog het meeste werk is heb ik voor jullie stap voor stap foto’s gemaakt die precies laten zien hoe je het vouwen doet. Niet ingewikkeld, als je eenmaal weet hoe je het moet doen! Vervolgens bestrijk je het croissantdeeg met een beetje eigeel, je bakt het in de oven en na afkoelen doe je er lekker jam op en wat vers fruit als je dat wilt. Of slagroom. Of banketbakkersroom… 

Pizza croissantjes

Een kruising tussen een pizza en een croissant. Besmeer de deegplakjes met tomatensaus of puree en beleg met salami, geraspte kaas en gedroogde Italiaanse kruiden. Oprollen en eventueel nog extra kaas over de bovenkant. Goed aandrukken en afbakken maar!

Een aantal lekkere recepten met croissantdeeg van andere foodblogs:

Croissantpudding met blauwe bessen en pecannoten van Francesca Kookt

Een brunchbrood met bacon, ei en kaas van Culy

Een pull-apart kaneelbrood van Uit Pauline’s Keuken

Supersnelle worstenbroodjes van Simone’s Kitchen

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.