Je kunt het meisje wel uit Amsterdam halen, maar Amsterdam niet uit het meisje. Ossenworst it is, maar dan heel feestelijk in deze rokerige ossenworst tartare. Het ideale voorgerecht!

Rokerige ossenworst tartare
Ingrediënten
- 400 g ossenworst
- ¼ tl gerooktepaprikapoeder
- 1 sjalotje heel fijn gesnipperd
- 8 takjes peterselie de blaadjes, fijngehakt
- 1 eidooier of 1 el mayonaise van goede kwaliteit
- 50 ml milde olijfolie
- 2 el grove mosterd + extra voor erbij
- 1 el rodewijnazijn
- 1½ el kappertjes gehakt + extra, voor erbij
- tabasco naar smaak
- witte zuurdesemtoast en kleine cornichons voor erbij
- kwarteleitjes als garnering
Bereidingswijze:
- Meng de ossenworst goed met het paprikapoeder, de sjalot, de helft van de peterselie en de eidooier of mayonaise.
- Klop een dressing van de olijfolie, mosterd en wijnazijn. Roer de kappertjes en de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met tabasco, zout en peper.
- Maak vier mooie plakken van de ossenworst op de borden, eventueel met behulp van de bakring. Geef de dressing, toast, cornichons en eventueel extra kappertjes en mosterd erbij. Breek de kwarteleitjes boven het vlees. Liever geen rauw ei? Pocheer de eitjes dan heel kort.
- Recepten
- Feestdagen recepten
- Hollandse recepten
- Kerst voorgerechten
- Snelle recepten
- Vlees recepten
- Voorgerechten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.