Rendang kapsalon

Als je Jaap Reesema en Rhodé Kok uitnodigt voor een podcast dan weet je één ding zeker: het wordt een smakelijke en spraakmakende ontmoeting! In mijn podcast “Het Eerste Avondmaal”, schuiven deze twee gezellige gasten aan bij mij aan tafel. We hebben het over hun favoriete eten, liefdesperikelen en alles daartussenin! En geloof me: het is een aflevering om je vingers bij af te likken!

Liefde gaat door de maag!

En dat blijkt maar weer als we kijken naar de favoriete gerechten van deze gasten. Jaap is een liefhebber van een écht goede rendang, zo’n langzaam gegaarde Indonesische runderstoof die smelt op je tong. Rhodé daarentegen zwicht voor een dampende kapsalon of een romige pasta carbonara, comfort food op z’n best! Maar wat gebeurt er als je deze liefdes voor eten combineert? Dan krijg je een kapsalon rendang. Juist ja, een fusion-gerecht dat je smaakpapillen een vreugdedans laat doen. En laten we eerlijk zijn, is dat niet gewoon het beste van twee werelden? 

Blauwtjes en datingapps

Maar Het Eerste Avondmaal draait natuurlijk niet alleen om eten, er wordt ook heel veel gepraat, gelachen en gedeeld. Rhodé neemt ons mee in de wereld van datingapps en vertelt openhartig over haar ervaringen in de digitale liefdesjungle. Het is een wereld op zich! Jaap daarentegen biecht op dat hij vroeger weleens een blauwtje heeft gelopen. En laten we eerlijk zijn, wie heeft dat nou niet? Zelfs iemand met een gouden keeltje zoals hij, maar dat is natuurlijk al heel lang verleden tijd.

het laatste avondmaal miljuschlka jaap rhode

Het eerste avondmaal 

Met een kapsalon rendang op tafel en heerlijke verhalen in de lucht was deze aflevering van Het Eerste Avondmaal weer een feestje. Jaap, Rhodé en ik bewijzen, maar weer dat eten niet alleen vult, maar ook verbindt. En wie weet? Misschien wordt deze kapsalon rendang wel hét nieuwe comfort food waar we allemaal naar snakken! 

Benieuwd naar deze gezellige en smaakvolle aflevering? Luister Het Eerste Avondmaal op Podimo en… dat doe je nu 30 dagen helemaal GRATIS. Klik snel hier om de podcast te luisteren en gebruik te maken van de actie. Verdrink jezelf lekker in deze heerlijke podcast vol met culinaire verrassingen!  

Kapsalon rendang
Totale tijd3 uur 30 minuten

Rendang Kapsalon

Patatje stoof, maar dan met rendang
5 van 1 stem
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • stoofpan
  • rasp
  • Airfryer of frituurpan

Ingrediënten

4 personen
  • 6 knoflooktenen
  • 4 sjalotten
  • 40 gr verse gember
  • 20 gr verse kurkuma
  • 30 gr verse laos (of 1 tl laospoeder)
  • 4 kemirnoten
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 1/2 tl zout
  • 2 el suiker
  • 3 el sambal badjak
  • 1 kg runderriblappen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 stengels citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr kokosroom
  • 5 limoenblaadjes
  • 4 porties patat (naar keuze: frituur, oven, airfryer, ca. 1,5 kg)
  • 1 1/2 el vissaus
  • 1 stuk romaine sla
  • mayonaise voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Snijd 5 knoflooktenen, de sjalot, gember, kurkuma en laos grof. Maal de gesneden smaakmakers met de kemirinoten, komijn, koriander, zout,1 el suiker en 2 el sambal tot een glad kruidenmengsel in de keukenmachine (voeg evt. 1-2 el olie toe als het lastig gaat).
  • Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 cm. Verhit de olie in een stoofpan en bak het kruidenmengsel 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Stamp de citroengrasstengels beurs. Voeg de kokosmelk en kokosroom toe aan de pan en meng goed. Voeg dan de citroengras toe en limoenblad toe.
  • Meng goed en laat 3 uur op laag vuur stoven, zonder deksel. Roer af en toe en voeg een scheutje water toe als het vlees droog komt te staan. Het moet uiteindelijk wel droog worden, maar als het vlees nog niet gaar is als dat gebeurt voeg je wat water toe.
  • Bak ondertussen de patat.
  • Rasp ondertussen de rest van de knoflook. Roer in een slakom de knoflook, vissaus, de rest van de suiker en rest van de sambal door elkaar. Pers de limoen erboven uit. Scheur de sla grof en meng met de dressing.
  • Schep de patat op een schaal. Schep de rendang erop en daarop de sla. Lekker met mayonaise.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

5 from 1 vote