Verrassend frisse raspberry rolls
Ik ben een soort van kaneelbroodjesfanaat. Jij ook? Check dan ook vooral eens mijn recept voor sticky cinnamon buns. Maar soms voelen deze klassieke rolls vol boter en kaneelsuiker nét een beetje te zwaar aan. Dat is waarom ik deze heerlijke raspberry rolls in het leven heb geroepen. Ze zijn gemaakt met een friszure frambozenvulling en worden gegarneerd met een niet te versmaden roomkaasglazuur.
De perfecte zoete traktatie
Ze zijn perfect als een leuk bakproject in het weekend, om af te geven bij je favoriete buurman of -vrouw of om te serveren tijdens een brunch. Of gewoon omdat… je naar mijn mening zeker geen speciale gelegenheid nodig hebt om raspberry rolls te bakken!
Het beste van deze rolls is dat ze super gemakkelijk te maken zijn. En omdat deze beauty’s gevuld zijn met frambozen, hoef je er ook nog eens nauwelijks moeite voor te doen om ze er mooi uit te laten zien. The proof is in the pudding, uhh, roll. Daarnaast kun je ze heel goed van tevoren maken! En nog beter: je kunt ze prima (ongebakken) invriezen, zodat je altijd watlekkers op voorraad hebt. Handig voor wanneer je een zoete craving hebt…
3 tips voor de beste raspberry rolls:
- Gebruik de deeghaak op je keukenmachine om het deeg gemakkelijk te kneden. Heb je niet zo’n keukenrobot? Maak je geen zorgen! Je kunt het deeg ook met de hand kneden, heb je meteen een goede work-out.
- Gebruik een deegroller voor het uitrollen van dat mooie deeg. Pro-tip: als je geen deegroller hebt, kun je ook een schone wijnfles met bloem bestuiven! Nood breekt wet, toch?
- Gebruik een gekarteld (brood)mes om je deegrol in porties te verdelen. Nog makkelijker: gebruik flosdraad (zonder menthol-smaak!).


Raspberry rolls
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 400 g bloem
- 45 g suiker
- 7 g gist
- 7 g zout
- 245 ml melk
- 55 g roomboter gesmolten
- Rasp van 1/2 citroen
Voor de vulling:
- 70 g roomboter gesmolten
- 140 g witte basterdsuiker
- 150 g frambozen vers
Voor het roomkaasglazuur:
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 100 g roomkaas
- 100 ml slagroom
- 150 g poedersuiker
Bereidingswijze:
Voor het deeg:
- Doe alle Voor het deeg in een kom en kneed goed door elkaar, tot een soepel samenhangend geheel. Maak een bal van het deeg en leg deze in een ingevette, schone kom en dek af met een schone vochtige theedoek. Laat de bal rijzen op een warme plek, ongeveer 45 minuten of tot het in volume is verdubbeld.
- Smelt ondertussen de boter voor de vulling. Voeg de witte basterdsuiker toe aan de boter, dit wordt de vulling van je rol.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Rol het deeg op een royaal bebloemd oppervlak uit tot en plak van ongeveer 55 bij 40 cm. Smeer het suiker-botermengsel over de plak. Breek of snij de frambozen door tweeën en verdeel deze ook over de plak. Rol de lap op langs de langste kant, vouw goed dicht en snijd in gelijke stukken, van ongeveer 2 cm dik.
- Vet de bakvorm in. Leg elk rolletje in de bakvorm; houd een beetje ruimte ertussen, dan kunnen ze nog groeien in de oven. Bak in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar op 180 graden (hetelucht).
Voor het glazuur:
- Doe de boter in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas, slagroom en de poedersuiker toe en klop alles nog enkele minuten door, tot een luchtig glazuur.
- Doe het glazuur in een spuitzak, dit kan met of zonder spuitmondje (ik gebruikte een glad spuitmondje, nummer 6). Decoreer de afgekoelde raspberry rolls met het glazuur.
- Recepten
- Bak met Miljuschka
- Bakrecepten
- Dessert
- Feestdagen recepten
- Snacks
- Specials
- Valentijn recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.