Quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs

Quinoa in plaats van granen

Quinoa is een zaadje en wordt vaak gegeten als vervanging van granen. Het is daarentegen geen graan én is dus glutenvrij. In sommige rijstgerechten kun je de rijst dan ook vervangen door quinoa; dit geeft een recept soms nét even iets extra’s en zorgt voor een gevarieerd eetpatroon. Quinoa zit namelijk boordevol eiwitten en vezels, wat het erg gezond maakt. Daarnaast heeft het een lekkere hartige bite.

Wil je iets anders dan deze quinoa salade? Vervang de rijst in mijn recept van gebakken rijst met garnalen dan eens door quinoa. Lekker gezond en geen standaard gerecht. Of probeer eens deze salade met quinoa en geroosterde zaden!

Halloumi: een Grieks geschenk in deze quinoa salade

In dit recept gebruik ik halloumi. Een populaire kaassoort met een hele interessante eigenschap. Deze ongerijpte kaas van geiten- en schapenmelk smelt namelijk bijna niet! Je kunt de kaas daardoor ideaal bakken, grillen en frituren. Er zal dan een lekker knapperig en krokant laagje ontstaan. Je kunt de kaas verwerken in salades zoals deze, maar ook gebruiken als vleesvervanger.

Liever geen quinoa salade? Probeer dan eens mijn recept met gegrilde asperges met halloumi

Quinoa salade met halloumi
Quinoa salade met halloumi
Totale tijd25 minuten

Quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs

4.18 van 23 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 250 g quinoa
  • 50 g pecannoten
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 bosje radijs in dunne plakjes
  • 100 g slamelange bv. met bietenblad
  • ½ bosje munt blad geplukt
  • ½ bosje peterselie blad geplukt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 citroen geperst
  • 1 teen knoflook geperst
  • 250 g halloumi in dikke plakken

Bereidingswijze: 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Rooster intussen de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan. Schud ze op een snijplank en hak ze grof.
  • Meng de quinoa met de pecannoten, rode ui, radijs, slamelange, munt en peterselie in een slakom. Breng de salade op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper.
  • Klop 2 eetlepels extra vergine olijfolie met het citroensap en de knoflook tot een dressing. Schep de dressing door de quinoa salade.
  • Verhit 1 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de plakken halloumi in 2 minuten per kant goudbruin. Serveer de halloumi op de quinoa salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 635kcalKoolhydraten: 49gProteine: 25gVet: 39gVerzadigde vetten: 13gNatrium: 771mgKalium: 598mgVezels: 7gSuiker: 3gVitamine A: 929IUVitamine C: 34mgCalcium: 695mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.