Quiche met ham en erwtjes
Een van Felina’s favoriete recepten (en van Rembrandt ook trouwens) is een lekkere quiche. Die moest dan ook specifiek in het bakboek terecht komen – maar dan wel zonder champignons. Daar was ze heel stellig in! Een quiche met ham en erwtjes. Deze hartige taart is hartstikke makkelijk!
Natuurlijk kun je aan de vulling van deze quiche toevoegen wat je zelf wilt. Wil jij er wel champignons in? Dan zeker toevoegen. Bak die dan wel even uit van tevoren, dan zijn ze het lekkerste.
In dit recept bak ik de bodem trouwens eerst blind – onderaan deze pagina lees je meer over blindbakken en wat dat is. Op zoek naar goede blindbakbonen? Dit zijn mijn favoriete bakbonen (maar je kunt ook gewoon ongekookte rijst of gedroogde peulvruchten uit de voorraadkast gebruiken!).
Meer zin in een vega quiche in plaats van een quiche met ham? Maak dan deze bladerdeegquiche met courgette
Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina
Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!
De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

Quiche met ham en erwtjes
Ingrediënten
- boter of olie om in te vetten
- 1 rol deeg voor hartige taart (Tante Fanny)
- 4 medium eieren
- 100 ml melk
- 100 ml slagroom
- 1 tl zout
- 1 el verse bieslook gehakt
- 150 gr geraspte kaas
- 125 gr doperwten gedopte verse of uit de diepvries
- 125 gr gekookte ham in blokjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170˚C en vet de taartvorm in met boter of olie.
- Rol het deeg uit en bekleed de bodem en randen van de taartvorm ermee. Druk het deeg goed aan in alle randjes. Leg een stuk bakpapier op het deeg.
- Verspreid daar de blindbakbonen over en bak 20 minuten. Haal de taartvorm uit de oven. Haal het bakpapier met de blindbakbonen weg en zet de vorm opzij.
- Meng de eieren, melk en slagroom in een grote kom. Voeg het zout en de gehakte bieslook toe. Meng er 50 gram van de geraspte kaas door en klop even door.
- Verdeel de doperwtjes en hamblokjes over de gebakken taartbodem. Giet het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas over de quiche.
- Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven of tot de bovenkant stevig aanvoelt. Serveer een puntje quiche met een lekkere salade erbij.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.