Maak de taart dan gewoon ook eens met appel of peer. Dat is ook net zo lekker!
Hoe je de pruimentaart maakt zie je in het recept hieronder!

Pruimentaart met hazelnoot
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 100 gr havermout
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 75 gr hazelnoten grof gehakt
- 120 gr bruine basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 1 ei
- 50 ml melk
- 500 gr verse pruimen
- 1 el maizena
- 1 el kristalsuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Meng bloem, bakpoeder, hazelnoten, havermout, kaneel en zout
- Klop de boter luchtig met de basterdsuiker en voeg het ei toe. meng melk en het bloemmengsel erdoor tot een kruimelig deeg.
- Verdeel 2/3 deel van het deeg over de bodem van een ingevette springvorm en druk stevig aan. Zorg dat het aan de zijkanten ook omhoog loopt.
- Snijd de pruimen in kwarten, verwijder de pit en schud de kristalsuiker en maizena erdoor. Leg op het deeg.
- Kruimel het overige deel van het deeg over de pruimen.
- Bak ongeveer 50-60 minuten tot de pruimen pruttelen en de taart goudbruin en gaar is.
- Serveer lauwwarm met slagroom of Griekse yoghurt

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Pruimentaart met hazelnoot
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 100 gr havermout
- 150 gr boter op kamertemperatuur
- 75 gr hazelnoten grof gehakt
- 120 gr bruine basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 1 ei
- 50 ml melk
- 500 gr verse pruimen
- 1 el maizena
- 1 el kristalsuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Meng bloem, bakpoeder, hazelnoten, havermout, kaneel en zout
- Klop de boter luchtig met de basterdsuiker en voeg het ei toe. meng melk en het bloemmengsel erdoor tot een kruimelig deeg.
- Verdeel 2/3 deel van het deeg over de bodem van een ingevette springvorm en druk stevig aan. Zorg dat het aan de zijkanten ook omhoog loopt.
- Snijd de pruimen in kwarten, verwijder de pit en schud de kristalsuiker en maizena erdoor. Leg op het deeg.
- Kruimel het overige deel van het deeg over de pruimen.
- Bak ongeveer 50-60 minuten tot de pruimen pruttelen en de taart goudbruin en gaar is.
- Serveer lauwwarm met slagroom of Griekse yoghurt

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.