Taart recepten

Dit recept valt onder

Pruimentaart met hazelnoot

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 50 minuten
  • Aantal personen 8

Ingredienten

250 gr bloem

100 gr havermout

150 gr boter, op kamertemperatuur

75 gr hazelnoten, grof gehakt

120 gr bruine basterdsuiker

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

1/2 tl zout

1 ei

50 ml melk

500 gr verse pruimen

1 el maizena

1 el kristalsuiker

Benodigdheden

20 cm doorsnede ringvorm

Sharing is caring!

Pruimentaart met hazelnoot

Deze lekkere pruimentaart is ideaal voor de herfst of in ieder geval voor zolang er nog pruimen te koop zijn. Dat begint wel een beetje op zijn eind te lopen dus kun je geen pruimen meer vinden?

Maak de taart dan gewoon ook eens met appel of peer. Dat is ook net zo lekker!

Hoe je de pruimentaart maakt zie je in het recept hieronder!

Pruimentaart met hazelnoot

Pruimentaart met hazelnoot

Aantal personen: 8
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 100 gr havermout
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 120 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 500 gr verse pruimen
  • 1 el maizena
  • 1 el kristalsuiker

Benodigdheden

  • 20 cm doorsnede ringvorm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Meng bloem, bakpoeder, hazelnoten, havermout, kaneel en zout
  3. Klop de boter luchtig met de basterdsuiker en voeg het ei toe. meng melk en het bloemmengsel erdoor tot een kruimelig deeg.
  4. Verdeel 2/3 deel van het deeg over de bodem van een ingevette springvorm en druk stevig aan. Zorg dat het aan de zijkanten ook omhoog loopt.
  5. Snijd de pruimen in kwarten, verwijder de pit en schud de kristalsuiker en maizena erdoor. Leg op het deeg.
  6. Kruimel het overige deel van het deeg over de pruimen.
  7. Bak ongeveer 50-60 minuten tot de pruimen pruttelen en de taart goudbruin en gaar is.
  8. Serveer lauwwarm met slagroom of Griekse yoghurt

Nog meer lekkers