Deze proteïne wafels zijn voedzaam, vullend, makkelijk te maken en gewoon verrukkelijk. Ideaal voor een zondagochtend met het gezin, een gezellige brunch met vrienden of gewoon omdat jij het verdient op een doordeweekse dag.
Cottage cheese in je wafels? Extra proteïne!
Cottage cheese is echt zo’n held die vaak wordt onderschat in de keuken. Het heeft een romige, licht zoute smaak en is rijk aan eiwitten en laag in vet. Perfect dus om toe te voegen aan je ontbijt als je lekker wilt eten en een beetje op de gezonde toer bent. In dit recept, zorgt het voor een heerlijk zachte structuur in de wafels en geeft het je meteen een mooie portie proteïne mee. Dus hup, gooi dat bakje cottage cheese niet meer alleen over je salade of cracker, maar mik het gewoon lekker in je wafelbeslag. Geloof me, je gaat het verschil proeven!
Briljant wafel recept
Wat zo briljant is aan dit recept? Het is een beetje alsof je valsspeelt, maar dan op de goede manier. Want ja, het voelt alsof je jezelf verwent met een zoete zonde… maar ondertussen ben je gewoon goed bezig. Je lichaam krijgt z’n eiwitten, je vezels, je gezonde vetten, en je ziel krijgt gewoon pure joy. En laten we eerlijk zijn: dat is ook heel erg belangrijk!
Deze wafels bewijzen dat comfortfood en voedzaam eten echt samen kunnen gaan. Want niemand zit te wachten op een bakje saai yoghurt met drie nootjes als ontbijt, toch? Geef mij dan maar een dampende stapel wafels waar het servet van doordrenkt raakt met maple syrup. Dat is leven.

Wafel-weetjes op een rijtje…
- Het eerste wafelijzer stamt al uit de 14e eeuw. Toen stonden ze dus ook al gezellig wafels te flippen boven een vuurtje.
- In België hebben ze meer wafelvarianten dan frietkramen. Denk: Luikse wafels, Brusselse wafels… en allemaal met een eigen textuur en geheime trucjes.
- In de VS eten ze wafels zelfs met gebakken kip en een dot hot sauce. En ja, dat is dus bizar lekker. Check hier mijn chicken ‘n waffles recept!
- Er bestaat zelfs een Internationale wafeldag: op 25 maart vieren de Zweden het ontstaan van de wafel. Die weten hoe je moet leven.
Succes met deze geweldige proteïne wafels!
Omdat deze wafels je alles geven: comfortfood, eiwitten, vezels, smaak en een reden om je wafelijzer vaker uit de kast te trekken. Ze zijn kidsproof, brunchwaardig en Instagrammable. Of je ze nou eet in je pyjama op zondagochtend, of als traktatie na een workout – deze wafels zijn altijd een goed idee.
Dus: zet je blender aan, klop die eiwitten en laat het ruiken in de keuken. Jij bent vandaag de wafelkoningin (of koning, natuurlijk).

Proteïne wafels met blauwe bessen
Benodigdheden
- Blender
- (hand)Mixer
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 150 gr (volkoren) bloem
- 85 gr havervlokken
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1/4 tl zout
- 4 eieren
- 250 gr cottage cheese
- 250 ml karnemelk
- 50 gr roomboter + extra
- 200 gr blauwe bessen
- Mayple syrup voor erbij
Bereidingswijze:
- Roer de bloem, de havervlokken, de suiker, bakpoeder, baking soda en zout door elkaar.
- Splits de eieren. Doe de eidooiers, cottage cheese, karnemelk en boter in een blender en maal glad. Spatel het mengsel door de bloem.
- Klop de eiwitten stijf met een (hand)mixer en spatel ze door het beslag. Schep dan de bessen erdoor.
- Vet het wafelijzer aan beide kanten in met een beetje boter. Schep een lepel beslag in het midden van het apparaat en sluit hem. Bak de wafel in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
- Ga zo door tot het beslag op is. Ze moeten goudbruin zijn.
- Verdeel de wafels over 4 borden. Besprenkel met de maple syrup.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.