Popcorn-sinaasappel cheesecake met rood fruit

Recept Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit: bereidingswijze

Popcorn geeft een hele lekkere, getoaste smaak aan deze sinaasappelcheesecake. Een smaak die bijna doet denken aan geroosterde amandelen en daardoor heel goed samengaat met sinaasappel.

0FB87D7D 58F3 42DF BE60 01FF55E34DD6 1
Totale tijd20 minuten

Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit recept

4.35 van 26 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

12 portie(s)

Ingrediƫnten

Bodem

  • 150 g Digestive biscuit
  • 60 g roomboter gesmolten

Vulling

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 250 ml melk
  • 250 g roomkaas
  • 250 g slagroom
  • 50 g gezouten popcorn + extra voor garnering
  • 150 g suiker
  • 300 g gemengd rood fruit

Benodigheden

  • 18 cm springvorm
  • bakpapier

Bereidingswijze: 

  • Maal de biscuitjes fijn m.b.v. de keukenmachine of doe ze in een theedoek en sla ze tot kruimels m.b.v. een deegroller. Doe de kruimels in een schaal, voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
  • Doe de melk, suiker en popcorn in een pannetje en breng aan de kook en roer tot de popcorn zacht begint te worden. Maal de popcorn fijn m.b.v. een staafmixer en wrijf het mengsel door een zeef. Doe de popcornpap terug in de pan. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de warme popcornpap en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de roomkaas, sinaasappelrasp en sap toe en roer met een garde tot alles volledig is gemengd.
  • Klop de slagroom luchtig tot yoghurt dikte en spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot alles goed gemengd is.Ā Giet het mengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart vlak voor serveren met roodfruit en wat popcorn !
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.