We hebben allemaal van die dagen waarop je iets snels wilt eten, maar toch gezond. Nou, deze bowl is dus precies dat. Hij heeft die comfort vibe van sushi of een pokƩ bowl, maar dan zonder dat je zwaar of opgeblazen de bank op rolt. Bloemkoolrijst als basis is een gamechanger: licht, voedzaam en ready in no time. En geloof me, je mist die rijst geen seconde.
Maken van de deze pokƩ bowl
Het maken van de healthy bowl is super eenvoudig. Het enige kookmomentje is het koken van de eieren. Dat kost je een minuutje of vijf. Ik kook de eieren meestal hard of bijna hard, maar je kunt dat uiteraard aanpassen aan je eigen voorkeur.
Voor de rest is het maken van deze poke bowl met bloemkoolrijst een kwestie van wat groentes snijden. Ik gebruik graag voorgekookte bietjes, komkommer, mango en wat verse kruiden.
De bloemkoolrijst kun je zelf maken in een keukenmachine maar je kunt het tegenwoordig ook heel goed kant- en klaar kopen. Dat maakt dit gerecht nog sneller!
Vitamines in je bowl
Deze bowl is niet alleen lekker, hij ziet er ook zó leuk uit. De paarse biet, gele mango, groene komkommer, roze zalm en witte bloemkool ā een Instagramwaardige regenboog op je bord. Maar het is niet alleen mooi: al die kleuren betekenen ook dat je verschillende soorten vitamines en antioxidanten binnenkrijgt. Dus terwijl jij geniet, geef je je lijf ook precies wat het nodig heeft.
Gerookte zalm
Zalm is altijd goed, maar gerookte zalm? Dat is gewoon cheat code voor smaak. Die rokerige diepte tilt het hele gerecht omhoog. Combineer dat met de frisse mango, crunchy komkommer en dat zachte eitje en dan ineens: je hebt een bowl waar je je vork niet uit weg krijgt. En het fijne is: je hoeft helemaal niet te koken of bakken. Gewoon snijden, schikken, genieten.

PokƩ bowl met bloemkoolrijst en gerookte zalm
Ingrediƫnten
- 400 gr bloemkoolrijst
- 200 gr komkommer in blokjes
- 200 gr gekookte bietjes in blokjes
- 200 gr mango in blokjes
- 100 gr gerookte zalm
- 2 eieren
Dressing
- 2 el mayonaise licht en romig
- 1 el sweet chili saus
Bereidingswijze:
- Zet een pannetje met ruim kokend water op en kook de eieren zacht of hard.
- Neem twee mooie kommen en verdeel hier de bloemkoolrijst in.
- Verdeel nu de mango, bietjes en gerookte zalm over de bloemkool en eindig met een gekookt eitje. Snij het eitje doormidden en doe er een klein beetje zout op.
- Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de sweet chilisaus en serveer dit met de bowls!
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Glutenvrije recepten
- Groente recepten
- PokƩ bowl recepten
- Rijst recepten
- Vis recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka