Gezonde recepten

Poké bowl met bloemkoolrijst en gerookte zalm

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

400 gr bloemkoolrijst

200 gr komkommer, in blokjes

200 gr gekookte bietjes, in blokjes

200 gr mango, in blokjes

100 gr gerookte zalm

2 eieren

Dressing

2 el mayonaise licht en romig

1 el sweet chili saus

Sharing is caring!

Poke bowl met bloemkoolrijst

Poke bowl met bloemkoolrijst

Traditioneel maak je een poké bowl met sushirijst of gewone rijst. En hoewel dat ook heel lekker is vind ik het toch altijd wat veel koolhydraten. Ik maakte daarom een heerlijke gezonde versie waarbij ik de rijst verving voor bloemkoolrijst.

Maken van de poké bowl

Het maken van de bowl is super eenvoudig. Het enige kookmomentje is het koken van de eieren. Dat kost je een minuutje of vijf. Ik kook de eieren meestal hard of bijna hard, maar je kunt dat uiteraard aanpassen aan je eigen voorkeur.

Voor de rest is het maken van deze poke bowl met bloemkoolrijst een kwestie van wat groentes snijden. Ik gebruik graag voorgekookte bietjes, komkommer, mango en wat verse kruiden.

De bloemkoolrijst kun je zelf maken in een keukenmachine maar je kunt het tegenwoordig ook heel goed kant- en klaar kopen. Dat maakt dit gerecht nog sneller!

En het fijne is: het heeft slechts 3 ww punten!

Check ook hier alle WW recepten op de site! Dit recept vind je ook terug in de Mijn WW+ app.

Poke bowl met bloemkoolrijst

Poke bowl met bloemkoolrijst

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Deze pokebowl is 3 ww punten per persoon

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr komkommer, in blokjes
  • 200 gr gekookte bietjes, in blokjes
  • 200 gr mango, in blokjes
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 eieren

Dressing

  • 2 el mayonaise licht en romig
  • 1 el sweet chili saus

Instructies

    Zet een pannetje met ruim kokend water op en kook de eieren zacht of hard.
    Neem twee mooie kommen en verdeel hier de bloemkoolrijst in.
    Verdeel nu de mango, bietjes en gerookte zalm over de bloemkool en eindig met een gekookt eitje. Snij het eitje doormidden en doe er een klein beetje zout op.
    Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de sweet chilisaus en serveer dit met de bowls!

Nog meer lekkers