Een cobbler is overgewaaid uit Amerika en is niet meer dan een vruchtentaart die gemaakt is in een ovenschaal. Traditioneel maak je het met het deeg bovenop het fruit, maar ik koos er hiervoor om het andersom te doen. Het deeg in de vorm dus en daarop het fruit!
De oorsprong van de cobbler
De naam van de cobbler komt van oorsprong van het feit dat de korst er uit zou zien als de keitjes van een straat; een ‘cobbled street’ dus.
Deze perzik bramen cobbler is echt super eenvoudig om te maken en is een gegarandeerd succes. Je maakt het snelle beslag, giet dat onderin de ovenschaal en je drukt er een aantal verse perziken in. Bestrooi met nog wat bramen en dan is het wachten tot je het uit de oven mag halen!
Ook lekker: Gebakken rijstpudding met abrikozen

Perzik bramen cobbler – die wil je proberen!
Ingrediënten
Ingrediënten
- 60 gr boter zacht
- 100 gr kristalsuiker
- 120 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 120 ml melk
- 2 hele verse perziken schoongemaakt en door de helft
- 150 gr verse bramen
- kaneelsuiker 1 el suiker gemengd met 1 tl kaneel
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Mix de boter en de suiker samen tot luchtig.
- Voeg de droge ingrediënten toe en de melk en klop door.
- Doe het beslag in een ingevette ovenschaal van 20 x 20 cm. Hierop plaats je de perziken en de bramen. Bestrooi met de kaneelsuiker en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten of tot het goudbruin is.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.