Pasta recept in 15 minuten
Een recept maken in maar 15 minuten? Het kan! Hoe? Dat lees je hier. Het mooie aan dit recept is dat je de pasta kookt en ondertussen een heerlijke romige en frisse citroensaus maakt. Klinkt dat als een gekke combinatie? Niet voor de Italianen.
Pasta met citroen
Pasta met citroen is geen traditioneel gerecht met een specifieke regionale oorsprong zoals sommige andere pastagerechten. Het is eerder een creatie die voortkomt uit de Italiaanse keuken, waar citroen een veelgebruikt ingrediĆ«nt is, vooral in gerechten uit de zuidelijke regio’s van ItaliĆ« zoals SiciliĆ« en CampaniĆ«.
Het gebruik van citroen in pasta kan zijn ontstaan als een manier om gerechten een frisse en lichte smaak te geven, vooral in warmere klimaten waar citroenen overvloedig beschikbaar zijn. Door de citroen toe te voegen, krijgt de pasta een subtiele citrusachtige smaak die goed samengaat met andere ingrediƫnten zoals olijfolie, knoflook en verse kruiden. Oftewel dit gerecht is perfect voor een warme dag.

Pasta met citroen
Ingrediƫnten
- 400 gr tagliatelleĀ
- 2 citroenen rasp en sap
- 50 gr roomboter
- 100 gr Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 15 gr basilicum
Bereidingswijze:
- Kook de tagliatelle al dente in ruim water met flink zout.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin de roomboter. Pers de citroenen uit en scheur de blaadjes basilicum boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de tagliatelle direct uit de pan toe. Voeg nog een flinke scheut kookvocht toe.
- Rasp de citroenschil en parmezaanse kaas over de pasta heen. Roer goed door totdat er een romige saus ontstaat.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.