Fusion gerechten
Alles zelf maken
De crispy chili olie kan je net als de kimchi ook zelf maken. Maar ik ga deze keer voor gemak en breng dus voordat ik dit recept maak, eerst even een bezoek aan de toko. Maar zelf chili olie maken, dat doe ik graag in het weekend en dan volg ik natuurlijk mijn eigen recept. Zelf kimchi maken kan natuurlijk ook, maar duurt wel een flinke poos, dus ik houd het lekker bij die van de toko.

Pasta met crispy chili olie en kimchi
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti
- 5 teentjes knoflook (in dungesneden plakjes)
- 1,5 el roomboter
- 2 el crispy chili olie
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 1 scheut pasta kookwater
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 160 gr kimchi
Om te garneren
- 4 eidooiers
- Parmezaanse kaas naar smaak
- 10 gr bieslook fijngesneden
Bereidingswijze:
- Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
- Doe de boter in een pan, voeg de knoflook toe.
- Vervolgens doe je de honing, sojasaus, kimchi, chili olie en een scheutje pasta water in de pan.
- Voeg de pasta direct uit de kookpan toe aan de saus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Roer dit goed door totdat er een mooie gebonden saus ontstaat.
- Garneer per bord met een eidooier, bieslook en extra Parmezaanse kaas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.