Pasta met crispy chili olie en kimchi

Fusion gerechten

Fusion verwijst naar de combinatie van culinaire tradities of technieken uit verschillende regio’s of landen, en dat is dus precies wat we doen met deze pasta. Je ziet het veel voorbijkomen op TikTok, bijvoorbeeld een sushi wrap of een wrappizza. Maar niet alleen wraps zijn een goede basis voor fushion gerechten, dus ook pasta!

Pasta met crispy chili olie en kimchi

Deze pasta maak ik met twee van mijn favoriete ingrediënten: crispy chili olie en kimchi. Ik ben er echt zo dol op dat ik ze wel eens als ontbijt eet, samen met een eitje, en ja die zit ook op dit gerecht. Je doet namelijk een eidooier boven op de pasta en hierdoor maak je een heerlijke romige saus.

Alles zelf maken

De crispy chili olie kan je net als de kimchi ook zelf maken. Maar ik ga deze keer voor gemak en breng dus voordat ik dit recept maak, eerst even een bezoek aan de toko. Maar zelf chili olie maken, dat doe ik graag in het weekend en dan volg ik natuurlijk mijn eigen recept. Zelf kimchi maken kan natuurlijk ook, maar duurt wel een flinke poos, dus ik houd het lekker bij die van de toko.

pasta chili olie kimchi
Totale tijd20 minuten

Pasta met crispy chili olie en kimchi

5 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gr spaghetti
  • 5 teentjes knoflook (in dungesneden plakjes) 
  • 1,5 el roomboter
  • 2 el crispy chili olie
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 scheut pasta kookwater
  • 40 gr Parmezaanse kaas  
  • 160 gr kimchi

Om te garneren

  • 4 eidooiers
  • Parmezaanse kaas   naar smaak
  • 10 gr bieslook fijngesneden

Bereidingswijze: 

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
  • Doe de boter in een pan, voeg de knoflook toe.
  • Vervolgens doe je de honing, sojasaus, kimchi, chili olie en een scheutje pasta water in de pan.
  • Voeg de pasta direct uit de kookpan toe aan de saus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Roer dit goed door totdat er een mooie gebonden saus ontstaat.
  • Garneer per bord met een eidooier, bieslook en extra Parmezaanse kaas.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

pasta chili olie kimchi

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.