Paddenstoelenragout zelf maken

Paddenstoelenragout zelf maken

Ragout maken is echt niet moeilijk, het is een kwestie van een beetje boter, bloem en bouillon. Voeg daar je favoriete ingrediĆ«nten aan toe en je hebt binnen no-time een romige, smaakvolle saus. In dit recept combineer ik wilde paddenstoelen met een rijke paddenstoelenbouillon, waardoor de ragout een diepe, aardse smaak krijgt. Het geheim zit ‘m in het goed laten uitlekken van de paddenstoelen, zodat je geen overtollig vocht in je saus krijgt. Zo blijft je ragout lekker stevig en vol van smaak.

Paddenstoelenragout zelf maken is super makkelijk

Je hebt geen culinaire opleiding nodig om een heerlijke paddenstoelenragout te maken. Met een paar simpele stappen zet je een gerecht op tafel dat indruk maakt. Begin met het fruiten van ui, knoflook en tijm in een beetje olie. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ze tot ze geslonken zijn. Maak ondertussen een roux van boter en bloem, voeg het uitlekvocht van de paddenstoelen en de bouillon toe, en roer tot je een gladde saus hebt. Meng de paddenstoelen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Klaar is je ragout!

Paddenstoelenragout

Romige champignonragout 

Oké, eerlijk is eerlijk: niet iedereen is dol op die heftige, aardse paddenstoelensmaak. Dus als je het liever iets subtieler houdt, maak dan deze champignonragout, net zo romig, net zo luxe, maar met een mildere bite. Door alleen champignons te gebruiken in plaats van een mix van wilde paddenstoelen, blijft de smaak lekker zacht en toegankelijk. Perfect voor als je wel dat cosy wintergevoel wilt, maar niet de boswandeling op je bord.  

Paddenstoelenragout: een makkelijk kerst voorgerecht

Paddenstoelenragout is niet alleen lekker, maar ook perfect als kerstvoorgerecht. Serveer het in knapperige pasteibakjes voor een feestelijke presentatie. De rijke, romige saus met de aardse smaak van paddenstoelen past uitstekend bij de feestelijke sfeer van kerst. Bovendien kun je het gerecht van tevoren bereiden en op het moment suprĆŖme alleen nog even opwarmen. Zo houd je tijd over voor andere kerstvoorbereidingen en kun je ontspannen genieten van je gezelschap.

Paddenstoelenragout

Paddenstoelenragout zelf maken

4.44 van 108 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 4 pasteibakjes
  • 400 gram gemengde wilde paddestoelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm blaadjes er af gerist
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 250 ml paddestoelenbouillon afgekoeld
  • 20 gram verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Maak de paddestoelen schoon en snijd in reepjes/blokjes.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook, tijm en paddestoelen toe en bak tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeefje en vang het vocht op.
  • Maak de ragout door de boter te smelten. Voeg de bloem toe en bak, onder voortdurend roeren, een paar minuten rustig aan.
  • Voeg het uitlekvocht van de paddestoelen toe, roer goed door tot het is opgenomen. Voeg dan in 3 delen de paddestoelenbouillon toe. Zorg dat het goed is opgenomen voor je de volgende scheut toevoegt en zorg dat er geen klontjes in zitten.
  • Roer de paddestoelen met ui, knoflook en tijm door de ragout en breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor.
  • Warm de ragoutbakjes even op in de oven en serveer met de warme paddenstoelenragout erin.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    189,00
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    524,26
    Koop via bol.com
Mijn Cheesecakeboek

Het lekkerste cadeau voor de feestdagen!

Mijn Cheesecakeboek staat vol met heerlijke cheesecake-recepten. Van makkelijk tot moeilijk, maar liefst meer dan 80 exemplaren.

Nu met €10,- korting, koop het Cheesecakeboek nu voor €24,99 in plaats van van €34,99. Of geef 'm cadeau! Want zeg nu zelf, er is toch geen lekkerder cadeau dan dit voor de feestdagen?

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.44 from 108 votes (106 ratings without comment)