Paddenstoelenragout

Ideaal want je kunt dan makkelijk zelf uitkiezen welke paddenstoelen je graag wilt gebruiken.

In dit recept ben ik uitgegaan van wilde paddenstoelen en wat kastanjechampignons die ik nog had liggen. Wat je uiteindelijk gebruikt maakt niet zoveel uit. Wel voor de smaak, maar kies gewoon jouw favoriete paddenstoelen uit.

Gek op paddenstoelen? Maak dan ook eens de pizza met paddenstoelen.

Paddenstoelenragout

Paddenstoelenragout

4.43 van 106 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 4 pasteibakjes
  • 400 gram gemengde wilde paddestoelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm blaadjes er af gerist
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 250 ml paddestoelenbouillon afgekoeld
  • 20 gram verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Maak de paddestoelen schoon en snijd in reepjes/blokjes.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook, tijm en paddestoelen toe en bak tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een zeefje en vang het vocht op.
  • Maak de ragout door de boter te smelten. Voeg de bloem toe en bak, onder voortdurend roeren, een paar minuten rustig aan.
  • Voeg het uitlekvocht van de paddestoelen toe, roer goed door tot het is opgenomen. Voeg dan in 3 delen de paddestoelenbouillon toe. Zorg dat het goed is opgenomen voor je de volgende scheut toevoegt en zorg dat er geen klontjes in zitten.
  • Roer de paddestoelen met ui, knoflook en tijm door de ragout en breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor.
  • Warm de ragoutbakjes even op in de oven en serveer met de warme paddenstoelenragout erin.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.43 from 106 votes (104 ratings without comment)