Salade zonder sla
Vaak kies je voor sla wanneer je een salade maakt, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Zo maak je deze salade met notenrijst. Notenrijst is mega gezond en zit bomvol met vezels, gezonde vetten en eiwitten. Maar niet alleen de notenrijst is een gezonde optie, wat dacht je van de granaatappel. Granaatappels zijn één van de beste bronnen van antioxidanten. Ze bevatten specifieke antioxidanten, zoals polyfenolen en anthocyaninen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Deze antioxidanten dragen bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en kunnen mogelijk het risico op chronische ziekten, zoals hartziekten en bepaalde vormen van kanker, verminderen.
Zomers recept
Salades zijn populair in de zomer omdat ze veel verse groenten en vaak fruit bevatten. Je kunt eindeloos variëren met salades. Ze kunnen worden gemaakt met verschillende groene bladgroenten, komkommers, tomaten, paprika’s, wortelen, radijsjes en andere seizoensgroenten. Salades kunnen worden aangevuld met eiwitten zoals gegrilde kip, vis, tofu of noten. Voor elke warme dag, kun je een andere salade maken. Zo maak ik naast deze notenrijstsalade ook vaak deze salade van parelcouscous en groene groenten of salade met gegrilde garnalen en ananas, heerlijk gewoon!

Notenrijstsalade met spruitjes, granaatappel en appel
Ingrediënten
- 150 gr notenrijst
- 3 el olijfolie
- 150 gr spruiten in dunne plakjes
- 2 stengels bleekselderij in de breedte gesneden
- 1 frisse appel bijvoorbeeld Granny Smith
- 1 sap van citroen
- 1 tl mosterd
- snuf peper
- snuf zout
- 1/2 granaatappel de pitjes
- 1/2 bos bieslook
Bereidingswijze:
- Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat 15 minuten uitdampen met het deksel op de pan.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak de spruiten en bleekselderij enkele minuten, tot het rauwe er vanaf is maar de groenten nog lekker knapperig zijn.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten met schil en al in dunne plakjes.
- Klop een dressing van de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, het citroensap en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de notenrijst, spruiten, bleekselderij, appel, granaatappel en bieslook in een slakom. Druppel er de dressing overheen, hussel en serveer.
- Recepten
- Dieetsoorten
- Noten recepten
- Rijst recepten
- Salade recepten
- Seizoensrecepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
