Noedels met miso-zalm uit de Airfryer

Zoals ik al zei, dit wordt een favoriete, noedels met een heerlijke saus, sugarsnaps, bimi en dan ook nog eens een stukje zalm met een miso jasje. Een complete maaltijd en die komt zo, in zijn geheel uit de Philips Airfryer. Wanneer je een drukke dag hebt gehad, je snel het eten op tafel moet zetten en wanneer de kids schreeuwen: “Mam, wat eten we?” Dan kan jij meteen roepen: “Noedels met miso zalm uit de Airfryer.” Die zalm zal misschien niet elk kind waarderen, maar daar kan je natuurlijk ook altijd een stukje kip van maken. Het is vooral fijn dat de noedels er altijd in zullen gaan. Ze zitten in een heerlijke saus en ze staan dus écht zo op tafel.

Miso zalm

Naast de noedels serveer je dus een zalm die is afgelakt met miso. Nu is miso zo’n ingrediënt dat als je het eenmaal kent, dan wil je nooit meer iets anders. Wat het precies is? Misopasta is een traditionele Japanse smaakmaker die gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen, zout, en soms rijst of gerst. Ja, ik weet het dit klinkt misschien wat vreemd, maar het heeft een diepe, umami-rijke smaak én die smaak is fantastisch.

Philips Dual Basket Airfryer

Voor dit recept, heb je naast alle ingrediënten nog iets heel belangrijks nodig. Namelijk, de Philips Dual Basket Airfryer. Dankzij deze Airfryer met twee lades, maak je niet alleen de zalm klaar in de Airfryer, maar maak je tegelijkertijd óók de noedels klaar in de tweede lade. Oftewel, dankzij dit apparaat zet je een complete maaltijd op tafel. Er komt geen pan aan te pas en je keuken wordt geen slagveld. Win, win, win. Ohja, zei ik al dat het dus ook zo op tafel staat. Blijft er voor jou even wat extra me-time over. Maken dus.

philips airfryer zalm noedels miljuschka
Totale tijd15 minuten

Noedels met miso-zalm uit de Airfryer

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • Philips Airfryer Dual Basket 3000 Series

Ingrediënten

2 personen
  • el misopasta
  • 3 el honing
  • el sojasaus
  • 3 el mirin + 1 extra tl
  • 2 zalmfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el maizena
  • 100 gr sugarsnaps
  • 150 gr bimi
  • 200 gr ramen noedels
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze: 

  • Meng ½ el misopasta met 2 el honing, ½ el sojasaus en 1 tl mirin in een kom.
  • Bestrijk de zalm rondom met de misomarinade en leg deze in de linkerlade. Bak de zalm 10 minuten op 180 °C in deze kleine lade van de Airfryer.
  • Hak de knoflook en gember fijn. Meng in het bakaccessoire van de rechterlade 2 el misopasta, 1 el honing, 3 el sojasaus, 3 el mirin en de bouillon. Los de misopasta op en roer de maizena los in een klein beetje water. Voeg de maizena en de gehakte knoflook en gember toe.
  • Leg de sugarsnaps, bimi en noedels in de saus. Zet het bakaccessoire in de rechterlade en kook alles 4-6 minuten op 180 °C.
  • Serveer de zalm met de noedels en groenten. Bestrooi met gefrituurde uitjes en sesamzaadjes.
  • Tip: Zorg dat de bouillon kookt voordat je de kant-en-klare noedels toevoegt, zodat deze goed gaar worden.

Tip!

Ik gebruik kant-en-klare voorgekookte noedels, zorg dat de bouillon kokend heet is, de Airfryer is niet zo heet als dat je de pan op het vuur zet daarom duurt het iets langer voordat de noedels opgewarmd zijn dan wat er op de verpakking staat.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.