Mosselen over? Maak deze hartige mosselbroodjes

Deze hartige mosselbroodjes zijn kleine broodjes, die eruit zien als een soort muffins, met gekookte mosselen er in verwerkt. Klinkt misschien gek, maar is echt lekker. Zeker om aan je gasten te serveren tijdens de feestdagen!

Heb je mosselen over na het maken van een Hollands mosselpannetje? Maak met het left-over mosselvlees deze hartige mosselbroodjes! Je brengt ze verder op smaak met sjalot, witte wijn, peterselie en bieslook. Serveer met een goed glas bier, of juist op sjiek met een glaasje champagne. Proost!

Tips voor de mosselbroodjes

Dit recept maakt 12 mosselbroodjes, die je heel handig in een muffinbakvorm maakt. Tip: vet deze altijd heel goed in met bakspray of een neutrale olie.

Wat betreft de mosselen: je hebt ongeveer 200 gram gekookt mosselvlees nodig, die je grof hakt. Over het algemeen zit in 1 kilo mosselen – dus met de schelp en al – ongeveer 250 gram mosselvlees. Kook dus een kilootje mosselen extra in je mosselpannetje, om later deze lekkere mosselbroodjes te kunnen maken.

Mosselbroodjes

Hartige muffins met mosselen
Totale tijd40 minuten

Hartige mosselbroodjes

Nog geen beoordelingen
Printen

Ingrediƫnten

12 stuks
  • 220 gram bloem
  • 5 gram gedroogde gist
  • 5 gram zout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml witte wijn
  • 3 eieren
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 200 gram gekookt mosselvlees grof gehakt
  • bakspray

Bereidingswijze: 

  • Maak het beslag door bloem, gist, zout, zonnebloemolie, witte wijn en eieren in de keukenmachine met deeghaak te mengen. Kneed flink door. Doe het beslag in een kom en laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  • Kneed nog even door en meng de fijngesnipperd sjalot, peterselie, bieslook en de grof gehakte gekookte mosselen erdoor.
  • Vet een muffinvorm in met bakspray (of olie) en giet het beslag er in. Dek af met een schone theedoek en laat nogmaals 30 minuten rijzen op je aanrechtblad.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Bak de mosselbroodjes 20 tot 25 minuten op 180°C.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
MM14 miljuschka magazine shop rust regelmaat recepten
Miljuschka Magazine

Rust, Regelmaat & Recepten

Van zon, zee en strand (lees: ijs, salades en barbecue) gaan we weer naar rust, regelmaat Ć©n … recepten. Back to business of to school, ik garandeer je: met het nieuwe nummer van Miljuschka Magazine ben je er absoluut klaar voor!

Meer dan 55 recepten alles makkelijk en snel.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.