In deze wekelijkse rubriek deel ik mijn favoriete items met jullie. Van culinair nieuws tot net verschenen kookboeken, van must-visit restaurants tot handige keukentools die ik heb ontdekt. Favorieten van mij, voor jou!
1. Het bijen balkon

Het bijenbalkon is een boekje wat iedereen met een balkon zou moeten lezen! Het gaat over de missie om natuur aan te brengen in de stad en daarmee een nieuw thuis te vormen voor vlinders, bijen en andere beestjes. Het is namelijk ontzettend belangrijk om dieren zoals de bijen een handje te helpen. Daarom vind ik het ook zo mooi dat dit weekend de Nationale Bijentelling wordt gehouden.Wil je zien hoe jij kunt bijdragen? Neem dan een kijkje op de website: Nationale Bijentelling.
2. Kreeftentang

Deze kreeftentang is een echte must-have voor in huis nu het kreeftenseizoen weer officieel van start is gegaan. Het seizoen begint elk jaar op de laatste donderdag van maart en duurt tot 16 juli. In deze periode kun je genieten van de lekkerste verse kreeften van Hollandse bodem. En het mooie is dat je kreeften ook gewoon thuis kunt bereiden om er vervolgens van te genieten. Een kreeftentang is dan een handig hulpmiddel. Wat je er mee kan maken? Zelf vind ik het altijd een feestje om lobsterrolls of brioche broodjes met kreeft en bieslookmayonaise klaar te maken.
3. Duoschiller

Er is een fantastisch nieuw lenteseizoen begonnen en dat betekent dat het witte goud van Hollandse bodem weer verkrijgbaar is. Ik maak er maar al te graag heerlijke gerechten mee. Zo kun je denken aan broccolirijst met kip en witte asperges, lamsrack met asperges en aardappels, lauwwarme aardappelsalade met asperges en ei of spekbakjes met ei en asperges. Maar om dat allemaal klaar te kunnen maken heb je een dunschiller nodig waarmee je jouw verse asperges kunt schillen. Ik vind deze groenteschiller persoonlijk een fijne. Je kunt in een keer aan twee zijden schillen, dus je bent lekker snel klaar!
4. Oesterschaal

Niets is lekkerder dan een oester op zijn tijd. You either love them or you hate them. Geef mij een grote schaal oesters en ik ben als een kind zo blij. Hoe beter je de oester serveert, des te lekkerder de oester lijkt. Maar presentation is key! Met dit gave serveerbord voor oesters zit je helemaal goed. Tips nodig om oesters lekker te bereiden? Probeer dan de gegratineerde oesters eens uit, of de bbq oesters met een Vietnamese vinaigrette.
5. Lavendelplant

Lavendel, het ruikt heerlijk, het kleurt mooi in de tuin en de bijen zijn er dol op. Deze Franse lavendel op stam is compact en kan ongeveer 50 centimeter hoog worden. Als je hem goed verzorgt, krijgt het mooie paarse bloemen die zoet en kruidig ruiken. Ik ben dol op de geur. Het mooie van deze plant is dat het goed groeit in de volle zon, maar ook in de halfschaduw. Je kunt het makkelijk onderhouden en daardoor is het een ideale aanwinst voor jouw tuin. Je waant je zo in de Provence.