Mexicaanse burrito bowl meal prep

Daarom presenteer ik je vandaag deze Mexicaanse burrito bowl. Ik maak een hele voorraad, zodat het je gedurende week tijd en moeite bespaart. Je kunt deze meal prep natuurlijk ook als avondeten inzetten en het hele gezin kan er van eten, perfect toch?!

Het meal prep concept

Je ziet het de sportfanaten vaak doen: meal preppen. Maar het is eigenlijk gewoon een uitkomst voor alle bezige bijtjes onder ons. Meal preppen is een handige techniek om tijd te besparen. Het houdt in dat je jouw maaltijden voorbereidt voor de komende week. Zo hoef je niet iedere dag na te denken over wat je gaat eten. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker gezond eet en minder snel voor een afhaalmaaltijd kiest, wat er weer voor zorgt dat je geld bespaart. Ik zie alleen maar voordelen!

Preppen maar!

Ik maak overal graag een feestje van. En dat hoeft allemaal helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Dit Mexicaanse feestje kost je even een halfuurtje, maar dan ben je ook klaar voor de rest van de week. Hoe handig is dat?

Het maken van deze Mexicaanse burrito bowl meal prep is heel makkelijk. Je hoeft eigenlijk alleen de kip te bakken en de rijst te koken. Vervolgens snijd je de tomaat, sla, rode ui en koriander. Als laatste verdeel je de rijst over de bakjes en leg de groenten eroverheen. 

Probeer ook eens deze kikkererwten taco’s met chorizo en kaas.

Mexicaanse burrito bowl bewaren

Over het algemeen kun je deze Mexicaanse burrito bowl ongeveer 3 tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Tip: ik doe er graag nog een dressing over van bijvoorbeeld balsamico en olijfolie, maar doe dit wel pas voor gebruik, want dat houdt je maaltijd wat langer vers. 

Als je ‘m langer wilt bewaren, kun je de kip met rijst invriezen. De salade is niet geschikt om in te vriezen, want dat wordt door de ijsvorming minder lekker. Haal het bakje met kip en rijst de avond voor gebruik uit de vriezer en maak de salade alsnog. 

Mexicaanse burrito bowl

Mexicaanse burrito bowl
Totale tijd30 minuten

Mexicaanse burrito bowl meal prep

4.41 van 10 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen of meal prep bakjes
  • 350 g kippendijfilet
  • 6 tomaten
  • 1 rode ui
  • 350 g witte rijst
  • verse koriander fijngehakt
  • 1 krop ijsbergsla gesneden en gewassen
  • 1 el cajun
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tijm gedroogd

Bereidingswijze: 

  • Bak de kip goudbruin en breng op smaak met de cajun, chilipoeder en tijm.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Snijd de tomaten, de rode ui, koriander en ijsberg sla.
  • Verdeel de rijst over de bakjes. Doe daarboven op de ui, tomaat, ijsbergsla en koriander.
  • Snijd de kip in reepjes en leg het op de rijst

Tips!

  • Tip 1: Schenk een dressing (zoals balsamico of olijfolie) pas op het laatst over je maaltijd zodat alles lekker vers blijft.
    Tip 2: zin in extra groenten? Voeg dan zwarte bonen of mais toe.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.