Meringue schuimpjes met mango-room

Deze meringue schuimpjes: k(ei) makkelijk 

Dit recept voor meringue schuimpjes is niet alleen leuk om te maken, maar het is ook nog eens bijzonder makkelijk. Bij dit recept is het vooral belangrijk om een vetvrije kom te gebruiken. Weet je niet zeker of de mengkom helemaal vetvrij is? Wrijf de kom waarin je de eiwitten stijf klopt dan eerst in met een halve citroen en droog eventueel na met een keukenpapiertje. Dan weet je zeker dat de eiwitten goed zullen opstijven!

Extra tips voor meringue schuimpjes

Daarnaast is het belangrijk om de eieren goed te splitsen. We willen namelijk echt alleen het eiwit gebruiken. Een klein beetje eigeel kan er al voor zorgen dat het eiwit niet goed opstijft. Eieren zijn het best te splitsen wanneer ze koud zijn, maar indien je ze koud splitst, is het wel van belang om de eiwitten weer op kamertemperatuur te laten komen. Door de eiwitten weer op kamertemperatuur te laten komen, zullen ze meer volume hebben – en da’s weer beter voor je mengsel!

Mocht er tijdens het splitsen toch wat eigeel in de kom belanden? Geen paniek. Met behulp van een stukje eierschaal haal je dit er zo weer uit. Twijfel je of het meringue schuimpjes beslag goed is opgeklopt? Houd de kom dan voorzichtig op z’n kop. Als het mengsel er niet uitvalt, is het perfect. Succes!

Goed geoefend met deze meringue schuimpjes? Maak dan ook eens deze lemon meringue cheesecake

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen. 

Meringue schuimpjes met mango room.jpg2
Totale tijd2 uur

Meringue schuimpjes met mango-room

4.47 van 15 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen

Meringuebakjes

  • 3 eiwitten
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 100 g poedersuiker
  • 15 g gevriesdroogd fruit

Mango-room

  • 375 g mango
  • 100 g gecondenseerde melk
  • 200 g slagroom
  • 1/2 citroen

Bereidingswijze: 

Meringuebakjes

  • Verwarm de oven voor op 110˚C.
  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze met het zout, met een mixer, tot stijve pieken. Meng – met de mixer op middelhoog – geleidelijk de fijne suiker door de eiwitten. Zodra de suiker is opgelost (dit kun je testen door wat van het mengsel tussen je vingers te wrijven), spatel je de poedersuiker erdoor.
  • Voeg het gevriesdroogde fruit toe aan dit eiwitmengsel en spatel luchtig door. Doe het in een spuitzak met een spuitmondje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier meringuebakjes op. Dit doe je het handigst door eerst bodempjes te spuiten, en daarna hier randen op te spuiten.
  • Bak 1,5 uur in de oven.

Mango-room

  • Schil de mango’s en pureer deze met een staafmixer, keukenmachine of blender.
  • Klop de slagroom op met de gecondenseerde melk. Meng hier het sap van de halve citroen doorheen. Mix het slagroommengsel met de mangopuree.
  • Vul de meringuebakjes met de mangoroom. Decoreer naar wens met verse mango en serveer direct.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.