Melanzane alla parmigiana uit de Airfryer

Melanzane alla parmigiana uit de Airfryer

Nu komt het mooie: je kunt melanzane alla parmigiana dus gewoon in de Airfryer maken! De aubergine grill je allereerst in het apparaat, vervolgens bouw je de laagjes op in het vierkante bak-accessoire (of eventueel in een hittebestendige ovenschaal die je zelf nog hebt). Alleen voor de tomatensaus, die je op smaak brengt met knoflook, ui en oregano, heb je een pannetje nodig. Maar de Airfryer doet de rest. Easy peasy!

Je serveert de melanzane alla parmigiana uit de Airfryer met een frisse groene salade. Tip: lekker om het gerecht nog te bestrooien met wat verse basilicum

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Airfryer en wil je weten wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Check de website van Philips.

Melanzane alla parmigiana uit de Airfryer
Melanzane alla parmigiana uit de Airfryer
Totale tijd50 minuten

Melanzane alla parmigiana uit de Airfryer

4.27 van 52 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 aubergines in de lengte in plakken gesneden
  • 3 takjes verse oregano
  • 600 gr tomatenblokjes
  • 1 bol buffelmozzarella in plakken
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 25 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Leg de plakken aubergine op een snijplank of aanrecht en bestrooi met zout. Laat ze zo 10 minuten staan en dep ze daarna droog (het zout onttrekt vocht aan de aubergines, en dan worden ze zo extra krokant).
  • Grill de plakken aubergine in de Philips Airfryer XXL tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten op 180˚C. Gebruik hier eventueel het grill-accessoire voor, maar in de gewone mand kan dit ook.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui hierin zachtjes aan tot deze glazig is. Voeg de gehakte knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en de verse oregano toe en laat het geheel op laag vuur nog eens 10 minuten rustig pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Neem een kleine ovenschaal of gebruik het bakaccessoire en schep een kwart van de tomatensaus op de bodem. Smeer dit gelijkmatig uit over de bodem. Leg een derde van de aubergineplakken hierop, gevolgd door een derde van de plakjes mozzarella. Herhaal dit twee keer, tot alles op is.
  • Eindig als laatste met de tomatensaus en bestrooi de melanzane alla parmigiana tot slot met de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas.
  • Bak 20 minuten in de Philips Airfryer XXL op 180˚C.
  • Serveer met een lekkere groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 630kcalKoolhydraten: 49gProteine: 39gVet: 34gVerzadigde vetten: 20gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 10gCholesterol: 114mgNatrium: 1260mgKalium: 1829mgVezels: 18gSuiker: 27gVitamine A: 4083IUVitamine C: 43mgCalcium: 2970mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Melanzane alla parmigiana uit de Airfryer

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Domestic Appliances.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.