Toetje voor Pasen: trifle met banaan en karamel

In dit geval maakte ik dit recept voor de paasdagen want ja mensen, die staan alweer bijna voor de deur. Maar wees creatief en je kunt dit gebruiken voor valentijnsdag (vervang de konijntjes door chocolade hartjes) voor moederdag (die hartjes doen het nog steeds goed), voor kerst (iets met chocolade kerststerren) en je ziet dat je het hele jaar van dit dessert gebruik kunt maken.

Hoe maak je dit makkelijke paastoetje?

Dit is zo makkelijk dat het amper een dessert mag heten maar he, dat hoeft niemand te weten toch?

Je neemt vier leuke glazen en begint met een laagje karamelsaus. Een eetlepel is voldoende maar meer is altijd lekker. Verkruimel de cantuccini koekjes (of een ander lekker koekje) onder in de glazen. Vervolgens doe je hier wat plakjes banaan in en hierover komt de vanillevla.

Je eindigt door nog wat plakjes banaan of ander fruit erop te leggen en je maakt het af met een gezellig chocolade konijntje. Klaar!

Makkelijk paastoetje
Totale tijd10 minuten

Makkelijke paastrifle met banaan en karamel

aantal personen: 4 PERSONEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 10 MINUTEN
4.27 van 46 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 4 cantuccini koekjes
  • 2 bananen
  • 1/2 pak vanillevla
  • Vers fruit naar keuze
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 4 chocolade konijntjes

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Je neemt vier leuke glazen en begint met een laagje karamelsaus. Een eetlepel is voldoende maar meer is altijd lekker. Verkruimel de cantuccini koekjes (of een ander lekker koekje) onder in de glazen. Vervolgens doe je hier wat plakjes banaan in en hierover komt de vanillevla.
  • Je eindigt door nog wat plakjes banaan of ander fruit erop te leggen en je maakt het af met een gezellig chocolade konijntje. Klaar!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.