Makkelijk weekmenu voor week 19

Deze week ben ik best druk en daarom kies ik voor makkelijke gerechten die binnen een uur op tafel staan – maar natuurlijk wel voedzaam en lekker zijn. Tussen die drukte door is het namelijk belangrijk om goed en wisselend te eten. Deze week heb ik daarom weer een mega lekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!

Maandag – Cheezy eenpans lasagne

MicrosoftTeams image 6

Een makkelijk en snel eenpansgerecht, ik ben er dol op! Vandaag maak ik deze heerlijke lasagne klaar in één pan. Dat is top voor op de camping, maar ook voor als je geen zin hebt in de afwas. Deze lasagne maak ik met lekker veel mozzarella, daardoor wordt het een super romig gerechtje. Welk bladerdeeg je gebruikt, dat is aan jou. Je hebt inmiddels zoveel soorten, bijvoorbeeld gemaakt van spinazie, rode linzen, tomaten en het meest bekend: gemaakt van tarwemeel. Leef je uit en let’s get creamy and cheesy!

Dinsdag – Cottage pie

Cottage pie

Dit is wat ik comfort food noem: cottage pie. Een heerlijke Britse ovenschotel van gehakt en afgetopt met een heerlijke laag krokant gebakken aardappelpuree. Niet heel lenteachtig, maar zeker de moeite waard. Wist je trouwens dat dit gerecht van oorsprong was bedoeld om restjes mee op te maken? Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een volwaardige maaltijd die goed samengaat met een ijskoud biertje (toch wel lekker met dat zonnetje). 

Woensdag – Normandische kip

Kip normandie met appel min 1

Waan je zelf in een échte Franse bistro door deze verrukkelijke Normandisch kip klaar te maken. Het gerecht, wat ook wel bekend staat als “Poulet à la Normande” is perfect voor een gezellige avond. De malse kip wordt gebraden en vervolgens bedekt met een romige saus gemaakt van appels, champignons, rui, room en Calvados. Om je vingers bij af te likken!

Donderdag – Garnalencocktail op toast

Garnalencocktail op toastjes

Dit gerecht bewijst keer op keer dat makkelijk en snel ook heel lekker kan zijn. Hoewel we een garnalencocktail kennen als kerstklassieker, kun je hem ook prima in de lente nuttigen. Garnalen worden in april en mei dan ook vaak met hoge pieken gevangen. Ik eet mijn garnalencocktail het liefst op toast, probeer jij het uit?

Vrijdag – Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

Fiestaaaa!!! Met deze Mexicaanse kikkererwten taco’s weet je zeker dat je goed zit. Je kunt ze met van alles vullen, maar ik vind chorizo toch echt wel heel lekker. En geloof me, het is slim om een paar extra taco’s te maken. De kikkererwten zijn een geweldige vervanger voor de koolhydraatrijk varianten en ook nog eens gezond – al is gezond nou eenmaal lekkerder met kaas. Dit is smullen!

Zaterdag – Sushi bites

Miljuschka sushi bites

Het maken van sushi kan er soms heel ingewikkeld uitzien. Je moet dan draaien met een matje van hout of bamboe en voordat je dat onder de knie hebt, heb je deze sushi bites al op tafel staan. Sushi heeft met de loop der jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Wat begon bij een kleine diversiteit aan soorten, is uitgegroeid tot allemaal verschillende vormen, maten, smaakcombinaties en kleuren. Vandaag maak ik sushi in een muffin trede, doe jij het mij na? Heerlijk met een glaasje wijn of sake.

Zondag – Japanse soufflé pancakes

Japanse souffle pancakes

Zondag is bakdag en deze week betekent dat Japanse soufflé pancakes. Je kunt me hier dus echt vroeg mijn bed voor uittrekken, want ze zijn echt zo lekker! De mega fluffy pannenkoeken worden vooral geserveerd met aardbeien en slagroom, maar met bosvruchten en misokaramel zijn ze echt nog duizend keer lekkerder.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.