Makkelijk weekmenu voor week 18

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een makkelijk weekmenu voor jullie klaar!

Maandag – Geroosterde spruitjes uit de Airfryer

Geroosterde spruitjes uit de Airfryer

Deze week starten wij gezond met deze knapperige en goudbruine spruitjes uit de Airfryer. Onwijs lekker, zeker gecombineerd met de kipspiesjes die gemarineerd zijn in sojasaus. Een erg eenvoudig recept, dat iedereen kan bereiden. Het voordeel van het gebruiken van de Airfryer is dat dit gerecht echt twee keer zo snel klaar is. Een heerlijk gerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat!

Hier vind je het recept voor de geroosterde spruitjes uit de airfryer

Dinsdag – Romige preisoep met makreel en knolselderij

preisoep met makreel

Op dinsdag is het tijd voor deze romige preisoep met makreel en knolselderij. Een smaakvolle lactosevrije soep. De soep is lactosevrij, omdat ik in dit recept gebruik maak van kokosmelk in plaats van slagroom. Toch liever slagroom of kookroom gebruiken? Dat mag natuurlijk altijd. Ik ben ook dol op makreel, daarom vond ik dat een heerlijke toevoeging aan dit recept. Pas wel op voor graatjes: hoe verser de makreel, des te lastiger zijn de graten te verwijderen. 

Hier vind je het recept voor de preisoep met makreel en knolselderij

Woensdag – Indische curry madras

snelle curry madras

Ziet deze curry er niet voortreffelijk uit? En dit recept is ook nog eens eenvoudig om te maken. In deze snelle curry madras met Indische kip maak je gebruik van een kruidenpasta, deze komt uit het zuiden van India, gemaakt van onder andere kurkuma, koriander, tamarinde en komijn. Hij heeft een mooie felrode kleur en is een tikkie pittig door de chilipeper. De groentes die ik gebruik zijn bloemkool en sugarsnaps, maar hier kan je uiteraard mee variëren. Serveren met zoetzure komkommer en je bent ready to eat

Hier vind je het recept van de Indische curry madras

Donderdag – Pasta carbonara met witte asperges

pasta carbonara met asperge

Mijn variatie op de traditionele pasta carbonara voor deze donderdag. Het is een vegetarisch recept met het witte goud: asperges! De romige saus in combinatie met de asperges is echt fantastisch. Aftoppen met wat Parmezaanse kaas en je hebt een van je nieuwe lievelingsgerechten gemaakt. Ook lekker is om de parmezaan te vervangen door bijvoorbeeld blauwe kaas. 

Hier vind je het recept voor de pasta carbonara met witte asperges.

Vrijdag – Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes 

spinazieburgers

Bijna weekend! Tijd voor een gezonde burger en lekkere zoete aardappelfrietjes. De burger zit bomvol spinazie, gemengd met geraspte kaas en ei. Groente eten zonder dat je het door hebt, hoe lekker is dat? De kracht van een burger zit natuurlijk in het goed opbouwen. Ik begin meestal met een laagje saus, sla, burger en dan de toppings en natuurlijk bovenop nog wat extra saus. Loopt jou het water ook al in de mond? Serveren met zoete aardappelfriet en het weekend kan beginnen. 

Hier vind je het recept voor de spinazieburger met zoete aardappelfrietjes

Zaterdag – Knapperige taco’s met coquilles en salsa

taco's met rauwe coquilles

Nog een gerecht met vis deze week, namelijk met coquilles. Je kan ze goed rauw eten, mits ze kakelvers van de visboer komen. Al garen ze een beetje in het limoensap, hoe langer je ze hierin laat liggen hoe meer garing de coquilles krijgen. Samen met de pittige salsa en de knapperige taco’s een heerlijke avondmaaltijd voor de zaterdag. Ik voeg ook altijd wat koriander toe, maar ik weet dat niet iedereen daarvan houdt, dus die kan je ook makkelijk vervangen door peterselie. 

Hier vind je het recept voor de knapperige taco’s met coquilles en salsa

Zondag – De ultieme pannenkoek: Dutch Baby

De ultieme pannenkoek

Een speciale zondag deze week, het is namelijk Moederdag! Dus vandaag een bakrecept dat je perfect kan bereiden als een ontbijt op bed. Het recept is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Het is bijvoorbeeld van belang dat de bakvorm die je gaat gebruiken ook voorverwarmd wordt. Maar geen paniek, ik heb het allemaal uitgelegd in het recept. Wanneer de pannenkoek eenmaal klaar is, is het zaak om hem te vullen met lekker veel vers fruit en direct te serveren. Deze ultieme pannenkoek is namelijk het lekkerste wanneer hij nog warm is én knapperige randjes heeft. 

Hier vind je het recept voor de ultieme pannenkoek – Dutch Baby.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!