Brunch recepten

Broodje parmaham recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 min.
  • P Aantal personen 1

Ingredienten

ciabatta

100 gram gorgonzola dolce

100 gram dungesneden prosciutto

eetlepel olijfolie

zout en peper

Sharing is caring!

Ik ben tijdens mijn puberteit opgegroeid in de Scheldestraat in Amsterdam. Omdat mijn moeder werkte, haalde ik van mijn zuurverdiende centjes zelf vaak ’s middags eten bij de Italiaanse traiteur Feduzzi. Hun zelf geïmporteerde Prosciutto, oftewel parmaham, is ongeëvenaard. En toen ik zwanger was, was dit één van mijn vele cravings. Ik durf daarom te zweren dat mijn kinderen voor een groot deel uit Prosciutto bestaan.  En ik moet toegeven: nog steeds rij ik vaak een blokje om voor dit heerlijke broodje parmaham. Het is eigenlijk een wonder dat mijn bloedvaten nog niet zijn dichtgeslibd. Maar dit super lekkere broodje parmaham met gorgonzola kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Recept broodje parmaham: bereidingswijze

Een broodje parmaham zoals bij de Italiaanse traiteur: dat is wat je krijgt als je mijn broodje parmaham recept volgt. Ingewikkeld om te maken is het in elk geval niet. Wel heel erg lekker om op te eten!

In een paar handelingen kun je al genieten van dit heerlijke broodje parmaham. Snij allereerst de ciabatta doormidden. Verdeel vervolgens de gorgonzola over het onderste deel van het broodje.

Leg daar vervolgens de parmaham op. Besprenkel nu het bovenste broodje met olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Klaar!

Dat wordt vast en zeker met volle teugen genieten!

Nog meer lekkers