Loaded sweet potato: je nieuwe favoriete recept
Geloof me: dit recept voor loaded sweet potato wordt vast een van je favoriete doordeweekse gerechten. Een smaakvol vegetarisch recept dat snel en gemakkelijk te bereiden en bomvol heerlijke, voedzame ingrediënten zit.
Je bakt de zoete aardappels op een bakplaat in de oven; ongeveer 40 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn vanbinnen wanneer je er met een vork in prikt. Ondertussen kun je de vulling maken voor de loaded sweet potato.
Truc voor zoete aardappels
Nog sneller klaar zijn? Je kunt de zoete aardappels ook een kickstart geven in de magnetron. Prik ze rondom in met een vork en verwarm ze in de magnetron op hoge stand, tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. Als de aardappelen voldoende afgekoeld zijn dat je ze kunt vastpakken, snijd je ze in de lengte doormidden. Royaal vulling met alle toppings (behalve de granaatappelpitten en walnoten) en dan eventueel nog even onder de grillstand van je oven.
Zo vul je de loaded sweet potatoes
Wat die vulling van deze loaded sweet potato betreft: die is onwijs makkelijk te maken en zit vol sterke smaken. Spinazie met sjalot, knoflook, gember en ras el hanout, geroerbakte paddenstoelen en tot slot frisse granaatappelpitten en walnoten.
Heb je zoete aardappels over? Maak dan deze zoete aardappelsoep met chilivlokken of zoete aardappelfrietjes uit de airfryer


Loaded sweet potato
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels schoongeboend, drooggedept
- olijfolie
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 3 cm gemberwortel geraspt
- 1 el ras el hanout
- 350 g bladspinazie
- 250 g gemengde paddenstoelen in plakjes
- 50 g granaatappelpitjes
- 25 g walnoothelften grof gehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Wrijf de zoete aardappels in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 40 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn vanbinnen wanneer je er met een vork in prikt.
- Verhit, zodra de zoete aardappels circa 25 minuten in de oven liggen, 1 eetlepel olijfolie in een wok. Fruit de sjalot 5 minuten in de hete olie. Bak de knoflook, gember en ras el hanout 1 minuut op laag vuur mee. Draai het vuur omhoog, voeg de spinazie in delen toe en laat in enkele minuten slinken. Doe over op een bord.
- Veeg de pan schoon, verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de wok en roerbak de paddenstoelen 5 minuten op hoog vuur. Bestrooi met zout en peper.
- Snijd de zoete aardappels open. Schep er spinazie en paddenstoelen in en bestrooi de loaded potatoes met granaatappelpitten en walnoten.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.