Lekker verfrissend – klassieke gazpacho

10 minuten

Lekker verfrissend – klassieke gazpacho

Van de week had ik een discussie met iemand over koude soep. De persoon waar ik mee discussieerde vond koude soep echt het meest afgrijselijke ooit. Nu begrijp ik wel dat je gazpacho niet in de winter wilt eten. En ik begrijp ook dat je een erwtensoep niet koud wilt eten, maar liever stomend heet.

Maar met het weer dat de komende week voorspeld is, vind ik een koude soep op zijn tijd echt heerlijk! En dit recept voor een klassieke gazpacho is heerlijk op een warme zomerdag in de tuin. Als voorgerecht of gewoon als lichte lunch met een geroosterd boterhammetje erbij.

Groente

Bovendien zit deze gazpacho ook nog eens bomvol met groente, terwijl het serieus niet meer dan een minuutje of 10 kost om te maken. En dat heb ik dan ruim genomen. Het is natuurlijk wel zo dat een goede gazpacho ook goed koud hoort te zijn.

Dus wil je dit recept maken, zorg dan dat je het van tevoren maakt en even lekker in de koeling zet voor je het gaat eten.

Wil je toch liever een warme soep? Dan heb ik ook daar genoeg keuze voor. Mijn favoriet voor dit jaargetijde is de lente minestrone, maar check het kopje soeprecepten voor nog veel meer lekkers.

Heerlijke gazpacho

Lekker verfrissend – gazpacho

4.33 van 240 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Soep
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

ngrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 500 gr tomaten
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 1 komkommer
  • Eventueel 1 sneetje brood zonder korst
  • 1/2 rode peper of chili vlokken
  • 3 el rode wijn azijn
  • 50 ml olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in een blender of in de kom van een keukenmachine.
  • Draai het glad en serveer koud.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.