Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

Keto approved

In plaats van mais of tarwe tortilla’s, maken we voor dit recept onze eigen kikkererwten taco‘s. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel fijn voor wie een ketogeen dieet aanhoudt. 

Wanneer past een gerecht eigenlijk binnen een ketogeen dieet? Het is eigenlijk heel simpel. Als het gerecht voornamelijk bestaat uit vetten en eiwitten en weinig tot geen koolhydraten bevat, dan zit je goed. Dit betekent dat je kunt genieten van heerlijke dingen zoals spek, eieren, avocado’s, noten, kaas, en ja, zelfs room.

Let wel op, want er zijn ook voedingsmiddelen die officieel als keto-approved worden beschouwd, maar niet perse heel gezond zijn. Het kan dus geen kwaad om jezelf af te vragen of die zak keto-approved chips wel echt de beste keuze is. 

Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

Trek je keukenschort aan, zet een Mexicaanse playlist op en let’s get cooking!

In tegenstelling tot traditionele taco’s die worden gemaakt van mais of tarwe tortilla’s, maken we deze keto-approved kikkererwten taco’s. De kikkererwten zijn een geweldige vervanger voor de koolhydraatrijke varianten en ze zijn nog eens mega gezond ook! Maak je geen zorgen, ik zorg er uiteraard voor dat deze taco’s zeker geen saai sla-festijn worden. Ik heb namelijk ook chorizo en kaas toegevoegd. Want ja, gezond is goed, maar alles is nou eenmaal lekkerder met kaas.

Oja, en vergeet niet om een paar extra taco’s te maken. Want geloof me, deze kikkererwten taco’s met chorizo en kaas zijn zo lekker dat je er geen genoeg van kunt krijgen.

 

kikkererwten taco’s met chorizo en kaas
Totale tijd35 minuten

Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

3.88 van 16 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 Taco’s
  • 400 g kikkererwtenmeel te koop in supermarkt
  • 700 ml volle melk
  • 1 bonenmix blik of pot a 370 gram
  • 250 g chorizo
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 6 plakken 45+ kaas
  • 2 voorgekookte maiskolven
  • 3 tl jalapeño pepers in plakjes
  • 175 g guacamole
  • 2-3 takjes peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Voor het tacobeslag

  • Zeef het kikkererwtenmeel boven een mengkom. Roer 1 theelepel zout erdoor en schenk de melk er over. Klop met een garde tot een glad beslag en laat het mengsel 10 minuten staan.

Voor de vulling

  • Giet en spoel de bonen af. Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes. Bak de chorizo in ongeveer 5-6 minuten rondom bruin en knapperig in een droge koekenpan. Haal uit ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Voeg 25 gram boter toe aan het bakvet van de chorizo en bak de maiskolven rondom bruin. Haal ze uit de pan, laat iets afkoelen en snijd de korrels van de kolven.
  • Schep de chorizo, bonen en maiskorrels in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bedek met aluminiumfolie en houd de vulling van de taco’s tot serveren warm in de oven.

Taco's samenstellen

  • Bak in totaal 12 taco’s. Zet een koekenpan op het vuur en verhit 25 gram boter. Schenk met een kleine soeplepel (ca 50 ml) 3 taco’s in de pan. Druk ze met de achterkant van de lepel tot een cirkel van 8-10 centimeter. Bak per kant in 1-2 minuten goudbruin.
  • Leg de taco’s op de bakplaat leg op elke taco een half plakje kaas, zet in de oven en laat in 2 minuten de kaas smelten.
  • Beleg de taco’s met de chorizo mix, een schep guacamole en een paar jalapenopeper plakjes. Hak de peterselie fijn en strooi over de taco’s.
  • Tip: Wanneer je de taco’s langer van tevoren maakt, kun je ze niet zo goed meer buigen. Warm ze eventueel weer opnieuw op in de oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas
Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.