Kerstboom van fruit: leuk om met de kinderen te maken

Deze kerstboom van fruit is even een werkje om te maken, maar zó leuk om te doen: zeker samen met de kinderen. De basis van deze eetbare boom is een verse ananas. Knutselen maar!

Deze kerstboom van fruit komt uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

Kerstboom van fruit

Kerstboom van fruit
Totale tijd45 minuten

Kerstboom van fruit

4.45 van 29 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 rijpe ananas
  • 1 rijpe peer
  • 500 g aardbeien
  • 300 g verse frambozen
  • 2 mandarijntjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 bakje rode druiven zonder pitjes
  • 1 bakje witte druiven zonder pitjes
  • 3 kiwi's
  • 200 g bramen

Bereidingswijze: 

  • Snijd de bovenkant en de onderkant van de ananas. Snijd ook een dikke plak van de onderkant; die ga je straks gebruiken voor je ster.
  • Zorg dat de onderkant goed recht zodat je kerstboom straks stevig staat. Zet de ananas op zijn onderkant op een plank. Snijd met een mes de schil van de zijkanten af.
  • Snijd de bovenkant zo bij dat de ananas een beetje taps toeloopt. Leg eetbare stukjes die je er afsnijdt apart. Daar kun je straks de kerstboom mee versieren.
  • Steek de lange prikker in het midden van de ananas; doe dit zo dat hij bovenaan een stuk uitsteekt.
  • Was de peer (niet schillen) en snijd de boven- en onderkant eraf.
  • Prik de peer met de brede kant naar onde rop de prikker die bovenuit de ananas steekt. Dit is je kerstboom.
  • Prik de cocktailprikkers overal in je kerstboom. Prik ze diep genoeg zodat ze goed blijven zitten en zodat je ze niet meer ziet als al het fruit erop is geprikt.
  • Steek nu al het fruit op de prikkers. Steek met de koekjesuitsteker een mooie ster uit de plak ananas die je in stap 1 hebt afgesneden. Steek de ster met een prikker bovenin de boom.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.