Deze kerst donuts zijn heel leuk om met de kinderen te maken. Bij mij belanden er uiteindelijk maar een paar in de boom en de rest, nou ja …, voor je het weet, valt er niks meer te versieren. Hang de donuts in de boom of eet ze lekker snel op, lekker vers zijn ze tenslotte het lekkerst!
Kerst donuts
Donuts. Wie is er niet gek op? Ik zou deze zoete versnapering op ieder moment van de dag wel lusten. En niet alleen ik, mijn kinderen zijn er namelijk ook dol op. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om donuts te kopen maar het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken en daarnaast ook nog eens harstikke leuk om samen met je kinderen te maken. Het kost je nog geen half uurtje en wanneer de donuts zijn afgekoeld kunnen de kids — of jijzelf — hun innerlijke Picasso erop loslaten. Blauwe donuts, disco donuts of zoals in dit geval kerst donuts. Alles kan.
Deze feestelijke kerst donuts zien er niet alleen fantastisch uit in de boom, ze staan ook nog eens heel gezellig op tafel tijdens het kerstontbijt, een gezellige kerstbrunch of lunch of als dessert na het kerstdiner. Wedden dat je gasten aangenaam verrast zullen zijn?
Nog meer kerst?
Benieuwd wat ik deze kerst nog meer op tafel zet? Bestel dan hier Miljuschka Magazine No6: de kerst- en wintereditie. Behalve de lekkerste baksels vind je in dit nummer ook hartverwarmende kerstmenu’s, showstelende desserts en staat dit nummer bomvol met het lekkerste comfortfood en nog veel meer lekkers en leuks. Trust me: die wil je niet missen. En zoals je weet druk ik alleen wat er besteld wordt, dus mis ‘m niet!

Kerst donuts
Ingrediënten
- 30 g gepasteuriseerd eiwit
- 200 g poedersuiker
- groene kleurstof
- 10 minidonuts
- glitterpoeder, sprinkles en dragees bakwinkel of online te bestellen
Bereidingswijze:
- Klop het eiwit 1 minuut los in een kom met de mixer en voeg vervolgens lepel voor lepel, met de mixer op de laagste stand, de poedersuiker toe. Klop tot een glad en taai glazuur. Schep wat op een bord, voeg een paar druppels kleurstof toe en meng het kort met een vork voor een marmereffect.
- Doop de bovenkanten van de donuts in het glazuur, laat iets stollen en geef ze vervolgens een mooie glitterglow. Bestrooi met sprinkles en/of dragees, etc. Laat ze helemaal hard worden, haal er een lint door en hang ze in de boom.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.