Jackfruitstoofschotel

Tijd

Categorieën: Diner, Recept, Vegan, Vegetarisch

Vegan stoofschotel met jackfruit

Heb jij al eens eerder met jackfruit gekookt? Je ziet het tegenwoordig links en rechts steeds vaker opduiken, dus het leek me tijd om er eens een heerlijke stoofschotel mee te maken.

Jackfruit kun je kopen in blik van – inmiddels – een aantal verschillende merken. Voor deze stoofschotel gebruikte ik de young jackfruit van Fairtrade, maar bij de toko vind je ook andere merken.

Belangrijk bij het verwerken van de jackfruit is dat je het fruit uit het blikje afgiet en even afspoelt onder de kraan. De smaak van het nat waar het in bewaard wordt kan een beetje een zure smaak geven.

Vervolgens volg je het recept om de jackfruit te verwerken in de jackfruitstoofschotel.

Vrijdag zal ik je wat meer vertellen over jackfruit en wat je er allemaal mee kunt doen.

Jackfruitstoofschotel

Jackfruitstoofschotel

4.5 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 portie(s)
Calorieën 222 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 blik jackfruit 500 ml
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui in ringen
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl nootmuskaatpoeder
  • 1 tl mosterd
  • 40 gram ontbijtkoek
  • 1 el bloem
  • 70 gram tomatenpuree
  • 350 ml groentebouillon
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Giet het vocht van de jackfruit, spoel af in een vergiet en trek of snij voorzichtig in stukken. Bestrooi de jackfruit licht met bloem.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de jackfruit rondom bruin.
  • Verhit in een braadpan een beetje zonnebloemolie en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, wortel, bleekselderij en specerijen toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken en doe dan de tomatenpuree, mosterd en de jackfruit erbij. Meng goed en giet de bouillon en de verkruimelde ontbijtkoek erbij.
  • Laat met het deksel op de pan een half uur tot een uur stoven. Controleer af en toe of het niet aanbakt en voeg indien nodig een beetje water toe.
  • Als het goed is ingedikt, breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met versgebakken friet en zelfgemaakte mayonaise.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 222kcalKoolhydraten: 51gProteine: 4gVet: 2gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 457mgKalium: 897mgVezels: 4gSuiker: 33gVitamine A: 3516IUVitamine C: 25mgCalcium: 77mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!