In principe zou je het kunnen doen in een gewoon koffiezetapparaat maar aangezien je het liefst al ijsblokjes in de kan doet, weet ik niet wat er gebeurd als je dat op het warmhoudplaatje zet. Dus ideaal liever met een los filter. Zoals vroeger ouderwets de koffie gemaakt werd.
Iets minder sterk
De koffie die je zet met je filter mag iets minder sterk dan je normale bakkie. Dit omdat het anders snel bitter kan worden, maar ook hier geldt dat het uiteindelijk een kwestie van smaak is. Dus hou jij wel van supersterk? Ga je dan vooral te buiten.
Na het zetten van de koffie schenk je het in een glas met nog meer ijsblokjes. En dan genieten!



Ijskoffie – de filterversie
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Instructies
- Vul je koffiekan eerst met ijsblokjes. Dat hoeft niet helemaal vol, een laag op de bodem is voldoende.
- Zorg dat je kokend water hebt en doe de koffie in je filter.
- Giet het nu op zoals bij een normale kop koffie.
- Serveer de ijskoffie in een glas met ijsblokjes.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.