Homemade frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes: een lekker foute snack

De frikandel is een echt Nederlands product. Een (party)snack die op een feestje of bij de snackbar zeker niet kan ontbreken. Enne, is het nou frikadel of frikandel? Hoe dan ook: hij wordt gemaakt van verschillende soorten vlees die in een rol gefrituurd worden. Na het succes van de frikandel ontstond het frikandelbroodje: een broodje van bladerdeeg met daarin een verstopte frikandel en curry

Bladerdeeg: de basis van deze lekkernij 

In dit recept gebruik ik een rol bladerdeeg in plaats van vierkante diepvriesbladerdeeg. Ik vind vers bladerdeeg lekkerder, maar het is ook makkelijker aangezien de frikandelbroodjes rechthoekig zijn. De vorm is dan makkelijker te snijden uit een rol. 

Weten wat je nog meer kunt maken met bladerdeeg? Lees dan mijn artikel over bladerdeeg.

Dit is het favoriete gerecht van mijn podcast-gast Nina Warink. Je beluistert de aflevering van mijn podcast Eetgeheimen met haar hier terug:

Homemade frikandelbroodjes
Homemade frikandelbroodjes
Totale tijd20 minuten

Homemade frikandelbroodjes

4.08 van 41 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 stuks
  • 2 frikandellen voor in de oven in 2 stukken gesneden
  • 1 rol vers bladerdeeg vierkant
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 tl fijne mosterd
  • curry of ketchup voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad en snijd in 8 gelijke stukken (4 over de breedte en 2 hoog). Smeer op 4 plakjes een eetlepel mosterd en leg een halve frikandel er op. Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.
  • Snijd in de overige 4 plakjes bladerdeeg plakken inkepingen over de breedte. Leg deze plakjes op de onderkanten en druk voorzichtig de zijkanten aan met een vork. Smeer de bovenkant in met ei en bak op een bakplaat met bakpapier, ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Serveer met lekkere curry of ketchup.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 63kcalKoolhydraten: 1gProteine: 4gVet: 5gVerzadigde vetten: 2gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 51mgNatrium: 162mgKalium: 57mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 73IUVitamine C: 1mgCalcium: 10mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.