De feestdagen zijn mijn lievelingsperiodes van het jaar. Ik vind het zo gezellig om het huis lekker in kerstsferen te brengen. Hoe uitbundiger, hoe beter. En al die lichtjes buiten… Ik kan er geen genoeg van krijgen. Met de kerstdagen voor de deur is het ook weer tijd om het kerstdiner samen te stellen. Mocht je het lastig vinden om van losse gerechten een samenhangend en volledig menu te maken: I got you covered! Dit is het ultieme Airfryer kerstdiner. Ja, je leest het goed, Airfryer. Dus pak je Philips Airfryer, maar uit de kast en laten we aan de slag gaan.
Het ultieme Airfryer kerstdiner
Wat ik wel moet bekennen, dat wanneer ik aan de feestdagen denk, denk ik aan nog iets: stress! We moeten allemaal van brunch naar borrel en van kindertraktatie naar kerstdiner. Hoe, wat, waar, in de paar dagen tijd? En dan nog maar niet te spreken over het doen van boodschappen, je huis versieren, en ga zo maar door. Maar don’t worry! Zoals ik al zei, ik heb een volledig menu voor je. En dit jaar maken we het onszelf een heel stuk makkelijker. Geen gedoe met wat wanneer in de oven moet of zes pannen die tegelijkertijd op het vuur moeten. Nee, hierbij presenteer ik je mijn kerstmenu: een volledig kerstmenu bestaande uit een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, allemaal in een handomdraai op tafel met de Philips Airfryer. En lekker? Absoluut! Heerlijk zelfs. Als je dit menu op tafel tovert, ben niet alleen jij tevreden, maar iedereen aan wie je het serveert.
Amuse: Camembert uit de Airfryer
Als ik ergens van ga kwijlen dan is het wel een goede kaasfondue. En nu heb ik een mega tip voor je: gebruik een camembert! Geloof me, je maakt in een handomdraai de ultieme kaasfondue. Breng de camembert op smaak met tijm, honing, chilivlokken en wat je nog meer lekker vindt. Daarna bak je hem even in de Philips Airfryer en het eindresultaat is een heerlijke dip-kaas die lijkt op een kaasfondue.

Voorgerecht: Gevulde portobello’s
En door naar het voorgerecht. Ik serveer je in mijn Philips Airfryer kerstmenu, een lekker, gezond en vooral veelzijdig voorgerecht: gevulde portobello’s. Ik vul ze met prosciutto en geitenkaas. Liever vega? Ga voor gebakken champignons en vegetarische speckjes.

Hoofdgerecht: Zalm Wellington
Iedereen heeft altijd moeite met het hoofdgerecht, want ja, dan moet je écht uitpakken. Het is het moment supreme. Nou, dat komt dit jaar wel goed met deze kerst-klassieker. We maken als hoofdgerecht namelijk een zalm Wellington, oftewel een Beef Wellington, maar dan in een vis-jasje. Ik gebruik voor het hoofdgerecht wel een nieuw apparaat, namelijk de Philips Airfryer Dual Basket. Dit apparaat is fantastisch. Je maakt namelijk niet alleen de zalm Wellington, maar het bijgerecht tegelijkertijd op tafel. Naast de Wellington, maak ik nog zo’n klassieker: haricot verts met spek.

Nagerecht: Appelkruimeltaart
En ja hoor, ook mijn nagerecht maak ik uit de Philips Airfryer. Ik ben er groot fan van, want een appel crumble vind ik echt goddelijk. Met dit basisrecept voor appel-kruimeltaart maak je dit snelle dessert en sluit je elk diner met een knaller af. Dus zeker ook dit ultieme Airfryer kerstdiner.

En nu heb ik je nog één ding te zeggen: “A very Airfryer xmas!”
Liefs, Mil