Ham kaas bladerdeeg hapjes
Ik ben dol op bladerdeeg én ik ben ook nog eens dol op kaas, dus deze combinatie is een match made in heaven. Eerder maakte ik kaasstengels, maar zie dit als een kaasstengel 2.0. Zo stop ik er ook nog ham en pesto bij en maak ik ze in de vorm van een mooie “roos”. Nu denk je misschien: “Een roos? Dat is te moeilijk.” Maar nee! Eigenlijk maak je een kaasstengel en die draai je in een rondje zodat het dus een roosje wordt.
Ham en kaas
Ham en kaas is in mijn ogen een klassieke combinatie, hallo tosti. En je kan er ook zeker een tosti van maken, maar dus ook deze bladerdeeg hapjes. En het leuke is dat je de bladerdeeg, ham en kaas dus als basis kan zien en daarna helemaal los kan gaan. Ik kies voor pesto. Dat zorgt voor een lekkere kruidige en frisse smaak. En dat niet alleen. De pesto is toegankelijk voor jong en oud. Maar wil jij een iets avontuurlijkere combo maken, dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld mosterd, uienchutney of sambal. Je kan het zo dol maken als dat je zelf wil.

Kaas van Uniekaas
Het nummer één ingrediënt van deze bladerdeeg hapjes is natuurlijk kaas en als ik dan mag kiezen is dat altijd Uniekaas. Uniekaas is het oudste kaasmerk van Nederland, dus kaas maken kunnen zij als geen ander. In dit recept kies ik voor een jong belegen, die smelt zo heerlijk tussen het bladerdeeg, maar wil jij wat meer pit? Kies dan voor belegen. Wil je er een ultra cheesy hapje van maken? Ga dan voor een beetje van allebei!

Ham kaas bladerdeeg hapjes
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bladerdeeg
- kwastje
Ingrediënten
- 2 rollen vers bladerdeeg 230 gr per rol
- 130 gr jong belegen Uniekaas in plakken
- 5 el verse pesto
- 100 gr beenham
- 1 ei

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 °C (hetelucht 190 °C).
- Rol 1 rol bladerdeeg uit. Verdeel er de kaas over. Besmeer de kaas met de pesto. Verdeel de ham over de pesto.
- Leg de tweede deegrol op de ham. Snijd met een pizzasnijder of mes ongeveer 10 repen van ca. 2 cm van het deeg.
- Twist de deegrepen tot de vorm van een kaasstengel. Rol die repen dan op tot een bloem. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bladerdeeg hapjes met ei. Bak in 15 minuten goudbruin en gaar.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.