Halloween wordt toch al snel geassocieerd met zoete lekkernijen. En hoewel dat natuurlijk ook super leuk is, wil je misschien ook eens wat gezonders maken. Dus hier mijn gevulde paprika voor Halloween. Ook weer een heel leuk klusje om te doen met de kids.
Het is even gepriegel met een mesje om het gezichtje in de paprika te maken, maar het hoeft zeker niet perfect. Zorg dat de gaten niet al te groot worden, want je wilt natuurlijk niet dat de vulling er net zo hard weer uitloopt.
Check ook mijn Halloween knakworst mummies!

Halloween gevulde paprika
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 paprika's in verschillende kleuren
- 1 ui gesnipperd
- 1 wortel in blokjes
- 150 gr linzen gaar uit blik of pot
- 150 gr mais uit blik of pot
- 3 el tomatenpuree
- 100 gr geraspte kaas
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui op laag vuur aan. Voeg de wortel, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak een paar minuten mee. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor plus een klein scheutje water en laat op laag vuur zachtjes garen.
- Voeg als de wortel gaar is, de linzen en de mais toe en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het bovenkantje van de paprika's af en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd met een klein mesje een mond, ogen en neus uit.
- Vul de paprika's met het groentenmengsel en bestrooi met kaas. Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.