Granola met een shotje pit
Als ontbijt fan weet ik: granola is het basiscomfort waar je eindeloos mee kunt variƫren. Maar granola met espresso? Dat is next level. Die diepe, bittere tonen van koffie mengen zich met knapperige noten en zoete havermoutvlokken tot een ontbijt dat je meteen wakker schudt, zonder dat je eerst drie koppen koffie nodig hebt. Klinkt als een match made in heaven, toch? Deze granola tilt je ochtend naar een hoger niveau, boordevol smaak en met een lekkere bite die blijft hangen.
Die crunchy bite waar je blij van wordt
Granola moet knapperen, punt. In dit recept zorgen amandelen, pecannoten en een snufje kokosrasp voor een fantastische textuur die je elke keer opnieuw laat kauwen en genieten. En dan die espresso, die zorgt niet alleen voor smaak, maar ook voor een subtiele warmte in elke hap. Het is alsof je ontbijt een stoer jasje aan heeft gekregen. Stijlvol, verrassend en niet te missen.

Maak ‘m klaar voor de hele week
Een van de grote voordelen van granola? Je kunt het prima een paar dagen bewaren. Dit recept is perfect om in ƩƩn keer te maken, in een pot te stoppen en je ontbijt de hele week mee te pimpen. Geen gedoe ās ochtends, gewoon een handje granola over je yoghurt of een schepje in een smoothie bowl. Ideaal voor die ochtenden waarop je eigenlijk het liefst nog even wilt blijven liggen.
Recept granola met espresso: bereidingswijze
Wil je zelf ook granola met espresso maken? Maak gebruik van de onderstaande ingrediƫnten en volg de stappen zoals ik die hier beschrijf. Bewaar de granola naderhand in een afsluitbare pot zodat je er meerdere keren van kunt genieten.
De granola is in principe glutenvrij mits je er zorg voor draagt dat de havervlokken ook echt glutenvrij zijn. Havervlokken zijn in principe glutenvrij, maar doordat ze vaak kruisbesmetting hebben van andere granen is het wel zaak om daar goed op te letten als je coeliakie hebt.

Granola met espresso recept
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 500 gram onbewerkte havervlokken
- 150 gram amandelen
- 150 gram pecannoten
- 100 gram geraspte kokos
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel cocoa
- 1 theelepel zout
- 100 ml gesmolten kokosvet
- 75 ml maple syrup
- 75 ml honing
- 1,5 eetlepel instant espresso
- 2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed daarna twee bakplaten met bakpapier.
- Verwarm het kokosvet, de maple syrup, de honing, de vanille en de espresso.
- Roer en verwarm totdat het ƩƩn massa is. Meng alle ingrediƫnten nu door elkaar en verdeel alles over twee bakplaten.
- Doe alles een kwartier in de oven.
- Hussel alles om en doe het nogmaals een kwartier in de oven.
- Hussel voor een derde keer en zet het daarna nog 10 minuten terug in de oven.
- Nu kun je het laten afkoelen en vervolgens in een pot bewaren.

- Recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Glutenvrije recepten
- Koffie recepten
- Lunch recepten
- Noten recepten
- Ontbijt recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka