Ik vind de gnocchi persoonlijk het lekkerste als ze nog even goed opgebakken zijn na het koken. Dat is persoonlijk en niet direct noodzakelijk maar ik vind het wel een extra dimensie geven aan dit eenvoudige gerecht.
Neem voor de saus een pittige blauwe kaas. Door de hitte verliest de kaas altijd wat aan kracht dus een te subtiele kaas proef je dan niet zo goed meer.
Een heel ander recept maar zeker ook net zo lekker is deze tosti met blauwe kaas.

Gnocchi met prei en blauwe kaas
Ingrediënten
Ingrediënten
- 3 stuks prei schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 1 el verse tijm
- 2 el ongezouten boter
- 1 el ciderazijn
- 150 ml room
- 100 gr blauwe kaas
- 500 gr gnocchi di patate
Bereidingswijze:
Instructies
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en laat even uitlekken.
- Verhit in de tussentijd een ruime koekenpan met een flinke eetlepel boter en smoor hierin de prei langzaam gaar. Je wilt dat de prei echt mooi glazig is geworden dus hou een minuutje of 5 a 10 aan.
- Voeg de verse tijm toe en bak deze even mee. Voeg dan de room, appelciderazijn toe en bak het geheel even mee tot goed warm.
- Doe het grootste gedeelte van de blauwe kaas erdoor maar hou nog iets achter om erover heen te doen.
- In een andere koekenpan verhit je de rest van de boter en hierin bak je op hoog vuur de gnocchi even krokant en goudbruin.
- Serveer de gnocchi met de saus en kruimel er nog wat extra blauwe kaas overheen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.