Gezonde recepten

Radicchiosalade met pecorino

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

1 krop radicchio (of meer afhankelijk van formaat radicchio)

50 gr pecorino geschaafd

1 el verse peterselie

50 gr pecannoten, grof gehakt

50 gr gemengde sla

Dressing

1 el honing

1 el olijfolie

1 el mosterd

peper en zout naar smaak

Sharing is caring!

Radicchiosalade met pecorino

Er is iets geweldigs aan de combinatie van radicchio en pecorino. Het zoute van de kaas combineert geweldig met het iets bittere van de radicchio. In deze salade komen die twee smaken heel goed bij elkaar.

Doe er dan ook nog een heerlijke mosterd-honing dressing overheen en je hebt een top lunchsalade. Je kunt hier ook zeker een volwaarde maaltijd van maken door het te combineren met vlees, vis of eieren. Ook lekker met een krokant uitgebakken groenteburger.

Bereiden van de radicchiosalade

Maken van de salade is niet ingewikkeld. Je moet alleen even bedenken hoe groot je radicchio is. Sommige stronkjes zijn heel groot, anderen heel klein dus check even hoeveel je nodig hebt aan de hand van het formaat van de radicchio. Ik hou meestal 200 gram aan voor twee personen.

Heb je nog radicchio over? Probeer dan zeker eens deze versie met gegrilde peer en burata

Radicchiosalade met pecorino

Radicchiosalade met pecorino

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop radicchio (of meer afhankelijk van formaat radicchio)
  • 50 gr pecorino geschaafd
  • 1 el verse peterselie
  • 50 gr pecannoten, grof gehakt
  • 50 gr gemengde sla

Dressing

  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Voor het maken van deze salade heb je maar een paar minuten nodig. Je begint met het snijden en schoonmaken van de radicchio. De maten van een kropje radicchio kunnen nogal afwijken dus gebruik hier je eigen inschatting hoeveel je er nodig hebt voor twee personen.
  2. Neem een grote kom en doe hier de radicchio in. Voeg de gemengde sla toe, de verse peterselie, pecannoten en eindig met de pecorino.
  3. Voor de dressing meng je de ingredienten bij elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met nog wat extra pecorino erover

Nog meer lekkers