Ik besloot daarom om eens een hele andere versie te maken. Ik roosterde de paprika’s hiervoor los – zonder vulling – en sneed ze wel eerst doormidden.
Vol Mediterraanse smaken
Daarnaast maakte ik er een heerlijke Mediterraanse vulling voor van parelcouscous, doperwtjes, ui en gehakte amandelen. Aangevuld met kikkererwten is dit een prima vegetarische maaltijd en makkelijk aan te passen naar wens. Denk bijvoorbeeld aan toevoeging van geitenkaas of lekker veel feta en extra veel verse kruiden.


Gevulde paprika’s met parelcouscous
Ingrediënten
- 4 rode paprika's kapjes verwijderd, binnenkant leeggehaald
- 150 gr parelcouscous
- 150 gr doperwten
- 400 gr kikkererwten
- verse peterselie
- verse bieslook
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 el amandelschaafsel geroosterd
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el azijn of citroen
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Leg de gehalveerde rode paprika's op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze mooi gaar zijn geworden maar nog wel vorm houden.
- Ondertussen bereid je de vulling voor. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
- Blancheer de doperwten voor een minuutje of vijf in kokend water, giet af en voeg toe aan de parelcouscous.
- Spoel de kikkererwten goed af en voeg ook deze bij de parelcouscous.
- Snij de kruiden fijn en meng dit erdoor met de rode ui.
- Maak de dressing door de olijfolie, mosterd, azijn en peper en zout met elkaar te mengen. Voeg dit toe aan de vulling.
- Haal de paprika's uit de oven en leg deze op een mooie schaal. Verdeel de parelcouscous-vulling erover en serveer de gevulde paprika's met de geroosterde amandelen erover.
Voedingswaarde per portie
- Vegetarische recepten
- Budget recepten
- Couscous recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Marokkaanse recepten
- Recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.