Gevulde paprika’s met parelcouscous en kikkererwten

Ik besloot daarom om eens een hele andere versie te maken. Ik roosterde de paprika’s hiervoor los – zonder vulling – en sneed ze wel eerst doormidden.

Vol Mediterraanse smaken

Daarnaast maakte ik er een heerlijke Mediterraanse vulling voor van parelcouscous, doperwtjes, ui en gehakte amandelen. Aangevuld met kikkererwten is dit een prima vegetarische maaltijd en makkelijk aan te passen naar wens. Denk bijvoorbeeld aan toevoeging van geitenkaas of lekker veel feta en extra veel verse kruiden.

gevulde paprika
gevulde paprika

Gevulde paprika’s met parelcouscous

4.75 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 rode paprika's kapjes verwijderd, binnenkant leeggehaald
  • 150 gr parelcouscous
  • 150 gr doperwten
  • 400 gr kikkererwten
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 el amandelschaafsel geroosterd

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn of citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de gehalveerde rode paprika's op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze mooi gaar zijn geworden maar nog wel vorm houden.
  • Ondertussen bereid je de vulling voor. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  • Blancheer de doperwten voor een minuutje of vijf in kokend water, giet af en voeg toe aan de parelcouscous.
  • Spoel de kikkererwten goed af en voeg ook deze bij de parelcouscous.
  • Snij de kruiden fijn en meng dit erdoor met de rode ui.
  • Maak de dressing door de olijfolie, mosterd, azijn en peper en zout met elkaar te mengen. Voeg dit toe aan de vulling.
  • Haal de paprika's uit de oven en leg deze op een mooie schaal. Verdeel de parelcouscous-vulling erover en serveer de gevulde paprika's met de geroosterde amandelen erover.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.