Gepocheerde kip met sperziebonen

Pocheren

Kipfilet kun je gewoon koken, maar pocheren geeft je meer controle over de garing en daarbij meer garantie op een lekker sappigere eindresultaat. Pocheren is een kooktechniek  waarbij voedsel op lage temperatuur gaar wordt gemaakt en is hierdoor bijzonder geschikt voor de bereiding van kipfilets. In plaats van te koken, wordt gepocheerde kip heel voorzichtig gegaard in vloeistof (zoals water of bouillon) die een temperatuur van ongeveer  80 a 95 graden Celsius heeft (vlak onder het kookpunt dus). Als je dit goed doet dan krijg je uiteindelijk mega sappige en smaakvolle kipfilets. Ook voor de bereiding van vis en eieren is pocheren een zeer populaire bereidingswijze.

Gepocheerde kip met sperziebonen

Pocheren kan in verschillende soorten vloeistof. Het leuke hieraan is dat je door je vloeistof extra smaak kunt meegeven aan je voedsel. Ik pocheer mijn kipfilet dus niet in water maar in heerlijk romige kokosmelk waar ik geurige smaakmakers zoals citroengras, gember en knoflook aan toevoeg. Zo krijgt mijn kipfilet een beetje een Aziatisch tintje. Ik serveer mijn gepocheerde kip met sperziebonen en parelcouscous, maar rijst is ook heel lekker.

Gepocheerde kip met sperziebonen
Totale tijd40 minuten

Gepocheerde kip met sperziebonen

4 van 10 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen

Gepocheerde kip

  • 2 kipfilets
  • 2 stengels citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dikke plakken gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • peper en zout
  • 150 g parelcouscous
  • 500 g sperziebonen
  • sap van 1 limoen

Topping

  • 2 el kokosolie
  • 1 teen knoflook
  • 25 g kokosvlokken
  • 30 g ongezouten pinda’s
  • 15 g koriander
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • rasp van 1 limoen

Bereidingswijze: 

Gepocheerde kip

  • Kneus het citroengras. Pel de knoflook
  • Doe de kipfilet, citroengras, knoflook, gember, kokosmelk, water, zout en peper in een pan en breng aan kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de kipfilet helemaal gaar is. Haal de kip uit de pan en dek af met folie.
  • Doe de parelcouscous in dezelfde pan met kokosbouillon en kook ongeveer 10 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de sperziebonen toe en kook beetgaar.
  • Schep de parelcouscous en sperziebonen met een schuimspaan uit de pan en verdeel over vier borden. Snijd de kipfilet in dikke plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met limoensap.

Topping

  • Snijd de knoflook in dunne plakken. Hak de pinda’s grof. Hak de koriander fijn. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook, kokosvlokken en pinda’s goudbruin. Schep in een kom en meng met de koriander, rode peper, bosui en limoenrasp en meng goed door elkaar. Serveer over de borden met de gepocheerde kip.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Gepocheerde kip met sperziebonen

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.