Geglaceerde worteltjes met pijnboompitjes
Om de worteltjes te maken kun je ze meteen in de pan doen en dit stoven of je kunt ze eerst even grilstreepjes geven in de grilpan. Dat is volledig optioneel en een stap die vooral visueel wat toevoegt en een beetje een grilsmaak geeft maar dit is zeker geen must.
Je smelt eerst de boter in een ruime koekenpan. Hierin rol je de worteltjes goed om zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje boter. Voeg nu het vocht toe en de honing en doe de deksel op de pan om de geglaceerde worteltjes goed te laten garen.
Serveer de geglaceerde worteltjes eventueel met nog wat honing, verse peterselie en pijnboompitjes!

Geglaceerde worteltjes met honing
Ingrediënten
- 500 gr baby worteltjes of bospeen niet te dik
- 100 ml groentebouillon
- 2 el honing
- 2 el pijnboompitjes
- 50 gr boter
- verse peterselie om te serveren
Bereidingswijze:
- Maak de wortels schoon en snij dikke exemplaren in de lengte doormidden.
- Verhit een grote koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg de worteltjes toe aan de pan en rol deze goed door de boter heen. Voeg nu de bouillon toe en de honing en doe een deksel op de pan.
- Laat dit voor ongeveer 10 minuutjes rustig garen.
- Serveer de worteltjes met verse peterselie en geroosterde pijnboompitjes
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Bijgerechten
- Feestdagen recepten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Hollandse recepten
- Kerst bijgerechten
- Kerstrecepten
- Oranje recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.