Gnocchi maken
In dit recept gaan we aan de slag met de Italiaanse pastasoort gnocchi, oftewel met een klont. De ovale pastasoort is gemaakt van aardappel en tarwemeel en is een echte Italiaanse lekkernij. Gnocchi is gemakkelijk zelf te maken, zonder pastamachine, wel kost het wat tijd. In dit artikel lees je hoe je de gnocchi gemakkelijk met een vork kunt maken: gnocchi maken. Geen zin om zelf aan de gang te gaan? Haal dan een pak ‘verse’ gnocchi in de supermarkt of in een Italiaanse speciaalzaak.

Gekonfijte knoflook
In dit recept, breng ik de verse gnocchi op smaak met een pasta van zongedroogde tomaten en gekonfijte knoflook. Het voordeel van gekonfijte knoflook is dat je het veel langer kunt bewaren dan verse knoflook. De knoflook verliest op deze wijze een beetje scherpte, maar de smaak blijft verder hetzelfde. Het leuke is dat je het geheel op je eigen wijze kunt maken door er verschillende kruiden aan toe te voegen. Om je een beetje op weg te helpen, schreef ik alvast een recept voor je uit: gekonfijte knoflook of bekijk hier mijn video op Instagram. Gekonfijte knoflook is ook een wondermiddel tegen de griep!
Gnocchi recepten
Ben je benieuwd naar meer gnocchi recepten? Probeer dan Pompoengnocchi met salie-botersaus, Homemade aardappelgnocchi met tomaten-mascarponesaus, Gnocchi met pompoen-spinaziesaus en Parmezaankrullen, Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht, Gnocchi met prei en blauwe kaas of de Gnocchi met ossenstaart. Maar nu aan de slag met de gebakken gnocchi met tomaat en gekonfijte knoflook.

Gebakken gnocchi met tomaat en gekonfijte knoflook
Ingrediënten
- 3-4 el gekonfijte knoflook
- 600 gr verse gnocchi
- 500 gr cherry trostomaatjes
- 2 el olijfolie
- 30 gr roomboter
- 150 gr zongedroogde tomaatjes
- 5 takjes basilicum
- 1 tak salie
- 3 takjes peterselie
- 40 gr Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
- Hak de zongedroogde tomaten met een mes of in het hakmolentje van de staafmixer fijn.
- Snijd de boter in dunne plakjes. Verdeel de gnocchi samen met wat boter en olijfolie over de bakplaat. Zet in de oven en bak in 30 minuten goudbruin. Schep halverwege een keer om.
- Knip de cherry trostomaatjes in kleinere takjes en leg ze op een aparte bakplaat. Zet ze na 20 minuten in de oven en bak ze in 10 minuten tot ze een beetje donker kleuren aan de bovenkant.
- Meng de zongedroogde tomatenpasta en gekonfijte knoflook door de gnocchi. Hak basilicum, salie en peterselie fijn strooi over de gnocchi. Geef de gebakken trostomaatjes erbij en bestrooi met Parmezaanse kaas snippers.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
