Gebakken geboorte donuts

Natuurlijk kun je bij elke geboorte beschuit met muisjes serveren, maar eerlijk? Er zijn zoveel meer manieren om de muisjes te verwerken. Bijvoorbeeld in deze geboorte donuts! Bovendien kun de muisjes mengen of in beide kleuren apart serveren.

Je hebt misschien mijn geboortetaart al eens voorbij zien komen, maar wat denk je van deze super leuke geboorte donuts!

Gebakken donuts

Deze geboorte donuts zijn gebakken in plaats van gefrituurd, want je wist het misschien niet, maar een “echte” donut hoort gefrituurd te zijn. Maar ja, dat is een wat uitgebreider proces en bovendien lijkt het me niet zo lekker om de muisjes te frituren. Denk niet dat daar veel van overblijft.

Dus voor deze keer heb ik gekozen voor gebakken donuts. Je hebt daarvoor speciale bakvormen waar je de donuts in kunt bakken. Het is het makkelijkst om de geboortedonuts met een spuitzak erin te verwerken. Dat werkt het schoonst maar een lepel kan natuurlijk ook.

Heb je nu geen donutvorm om de geboortedonuts te bakken? je kunt er ook cakejes van maken natuurlijk. Let dan wel op een afwijkende baktijd. De donuts bakken relatief snel, maar maak je er muffins van of een hele cake dan moet je de baktijd flink wat verlengen.

Geboorte donuts

geboorte donuts 1
Totale tijd35 minuten

Gebakken geboorte donuts

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)
  • 125 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 ei
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 60 ml melk
  • 60 gr Griekse yoghurt
  • 30 gr boter gesmolten
  • 2 tl vanille
  • Topping: muisjes

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Vet je donut bakblik goed in en zet apart
  • Neem een ruime kom en doe hier bloem. bakpoeder, bakzout, zout en koekkruiden bij elkaar. Mix het even door.
  • In een andere kom doe je de melk, yoghurt, ei en de suiker en dit klop je door tot het glad is.
  • Voeg hieraan de gesmolten boter en de vanille toe.
  • Meng het natte gedeelte met het droge gedeelte. Overmix het niet.
  • Doe het over in een spuitzak en spuit het in de donutgaten.
  • Top het deeg met de muisjes. Druk dit voorzichtig iets aan in het deeg.
  • Bak in de voorverwarmde oven voor 15 minuten of tot het gaar is en goudbruin.
  • Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 231kcalKoolhydraten: 30gProteine: 6gVet: 8gVerzadigde vetten: 5gTrans Fat: 1gCholesterol: 46mgNatrium: 517mgKalium: 77mgVezels: 1gSuiker: 13gVitamine A: 242IUVitamine C: 1mgCalcium: 119mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.