Natuurlijk kun je bij elke geboorte beschuit met muisjes serveren, maar eerlijk? Er zijn zoveel meer manieren om de muisjes te verwerken. Bijvoorbeeld in deze geboorte donuts! Bovendien kun de muisjes mengen of in beide kleuren apart serveren.
Je hebt misschien mijn geboortetaart al eens voorbij zien komen, maar wat denk je van deze super leuke geboorte donuts!
Gebakken donuts
Deze geboorte donuts zijn gebakken in plaats van gefrituurd, want je wist het misschien niet, maar een “echte” donut hoort gefrituurd te zijn. Maar ja, dat is een wat uitgebreider proces en bovendien lijkt het me niet zo lekker om de muisjes te frituren. Denk niet dat daar veel van overblijft.
Dus voor deze keer heb ik gekozen voor gebakken donuts. Je hebt daarvoor speciale bakvormen waar je de donuts in kunt bakken. Het is het makkelijkst om de geboortedonuts met een spuitzak erin te verwerken. Dat werkt het schoonst maar een lepel kan natuurlijk ook.
Heb je nu geen donutvorm om de geboortedonuts te bakken? je kunt er ook cakejes van maken natuurlijk. Let dan wel op een afwijkende baktijd. De donuts bakken relatief snel, maar maak je er muffins van of een hele cake dan moet je de baktijd flink wat verlengen.

Gebakken geboorte donuts
Ingrediënten
- 125 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 1 tl koekkruiden
- 1 ei
- 75 gr lichtbruine basterdsuiker
- 60 ml melk
- 60 gr Griekse yoghurt
- 30 gr boter gesmolten
- 2 tl vanille
- Topping: muisjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Vet je donut bakblik goed in en zet apart
- Neem een ruime kom en doe hier bloem. bakpoeder, bakzout, zout en koekkruiden bij elkaar. Mix het even door.
- In een andere kom doe je de melk, yoghurt, ei en de suiker en dit klop je door tot het glad is.
- Voeg hieraan de gesmolten boter en de vanille toe.
- Meng het natte gedeelte met het droge gedeelte. Overmix het niet.
- Doe het over in een spuitzak en spuit het in de donutgaten.
- Top het deeg met de muisjes. Druk dit voorzichtig iets aan in het deeg.
- Bak in de voorverwarmde oven voor 15 minuten of tot het gaar is en goudbruin.
- Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.