Je hebt wel een keukenmachine of blender nodig want de garnalenpasta moet echt fijn zijn, voordat je hem op de casinoboterhammen smeert. Dit is een echte crowd pleaser en doet het ook heel goed als borrelhap of op een feestje. Eet de toast wel direct als hij uit de pan komt, als je hem lang laat liggen wordt hij snel minder lekker.
Fancy borrelhapje
Ik bedoel, wie houdt er nou niet van een lekker toastje? Voeg daar wat verse garnalen aan toe en bam, je hebt ineens een fancy hapje dat eruitziet alsof je er uren aan hebt gewerkt. Maar ssst, niemand hoeft te weten dat het eigenlijk een piece of cake is om te maken! Je kan ze warm en koud eten, maar vers uit de pan zijn ze wel het allerlekkerste.
Serveer-inspo: make it special
Oké, je hebt nu een bord vol heerlijke garnalentoastjes. Maar hoe maak je er een echte eye-catcher van? Hier wat ideetjes om je serveerkunsten naar een hoger level te brengen:
- Maak een kleurrijk garnalentoast-plankje met verschillende dips zoals chilisaus, hoisinsaus en limoenmayo. Werk af met wat partjes limoen en blaadjes munt.
- Serveer de toastjes in een oosters mandje of op een houten plank voor een authentieke Aziatische vibe.
- Geen tijd om te borrelen? Maak een garnalentoast-salade! Snijd de toastjes in croutons, meng met wat rucola, komkommer en cherry tomaatjes en je hebt een te gekke lunch.
- Organiseer een high tea met verschillende mini-sandwiches en deze garnalentoast als ster van de show.
Variaties: mix it up!
Het mooie van dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Een paar suggesties om je garnalentoast een twist te geven:
- Voeg wat geraspte kaas toe aan het mengsel voor een romige touch
- Gebruik roze garnalen voor een luxe gevoel (en mooie kleur!)
- Vervang de gemberpoeder door verse gember voor extra pit
- Maak een vegetarische variant met tofu of jackfruit
- Probeer eens verschillende soorten brood zoals zuurdesem of meergranen
Ik ben dus echt fan van garnalentoast en na het lezen van dit artikel, jij hopelijk ook! Het is zo’n veelzijdig gerechtje dat altijd in de smaak valt. Of je het nou serveert als borrelhapje, lunch of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers.

Garnalentoast – lekker en knapperig
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 bosuien
- 1 teen knoflook
- 200 gr rauwe garnalen
- 1 el sojasaus
- 1 eiwit
- 4 casinoboterhammen
- 4 el sesamzaad ongeroosterd
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Zout naar smaak
Bereidingswijze:
Instructies
- Snijd 2 bosuien grof, pel en hak de knoflook grof. Doe samen met de garnalen, sojasaus en het eiwit in de keukenmachine of blender en maal fijn. Snijd 2 bosuien in dunne ringetjes.
- Beleg de boterhammen met het garnalen mengels.
- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de boterham met de garnalenkant naar beneden in de pan. Bak 2 minuten tot het sesamzaad goudbruin is, draai om en bak nog 30-60 seconden.
- Laat uitlekken op een bakrooster of keukenpapier en strooi meteen wat zout over de kant met garnalen. Herhaal met de rest van de boterhammen. Snijd elke garnalentoast in vier punten, bestrooi met de bosuiringetjes en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.