Frisse tuinbonen-doperwtensoep

YouTube video
Frisse tuinbonen-doperwtensoep
Totale tijd45 minuten

Frisse tuinbonen-doperwetensoep

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in ringen
  • 450 g gedopte tuinbonen vers of diepvries
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 tl korianderpoeder
  • ¼ tl komijnzaad
  • 400 g doperwten diepvries
  • 1,5 l groentebouillon
  • 15 g munt alleen de blaadjes, plus extra om te garneren
  • 15 g bladpeterselie grof gehakt
  • rasp en sap van 1 biologische citroen

Voor de topping

  • 50 g pistachenoten grof gehakt
  • ¼ tl korianderzaad geplet in een vijzel
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el granaatappelmelasse
  • citroensap

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en prei circa 10 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht worden maar niet kleuren.
  • Blancheer ondertussen de tuinbonen in 2 liter kokend water. Schep ze vervolgens met een schuimspaan in een kom met ijskoud water. Druk de tuinbonen met je handen uit hun grijzige, taaie schilletje zodat het felgroene boontje overblijft. Gooi de schilletjes weg
  • Voeg zodra de ui en prei zacht zijn de knoflook, het korianderpoeder en komijnzaad toe en bak ze een paar minuten al omscheppend mee.
  • Voeg de gedopte tuinbonen en bevroren doperwten toe, gevolgd door de groentebouillon en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag zodra hij kookt en laat nog 15-20 minuten zachtjes koken. Doe de verse kruiden, citroenrasp en een kneepje citroensap (of naar smaak) erbij en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met de staafmixer, maar niet te glad; wat textuur is in deze soep juist lekker.
  • Rooster voor de topping de pistachenoten en het korianderzaad ineen droge koekenpan circa 2 minuten, tot ze gaan geuren. Voeg de extra vierge olijfolie, granaatappelmelasse en een kneepje citroensap toe, meng alles goed en zet het vuur uit. Verdeel de soep over4 kommen, schep de topping erop en garneer met de extra munt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Frisse tuinbonen-doperwetensoep

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.