Grapefruit venkelsalade

Heerlijke grapefruit venkelsalade

Ik houd van dansjes op de vloer, maar ook van dansjes in mijn mond. Dat klinkt vast een beetje gek, maar ik wil dat een gerecht dat teweeg brengt qua smaak en beleving. En deze salade is precies dat: de perfecte combinatie van fris, zuur, bitter, pittig en fris.

Mandoline

Het is handig om hiervoor een mandoline te hebben om de plakken venkel zo dun mogelijk te snijden, maar het is geen noodzaak. Met een scherp mes en een beetje geduld lukt het ook.

Ben je fan van venkel? Probeer dan zeker ook eens deze venkelsalade met bloedsinaasappel.

Grapefruit venkelsalade

Frisse grapefruit venkelsalade – Miss Millies salade

4.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 venkelknol schoongemaakt
  • 1 little gem
  • 1 komkommer
  • 2 grapefruits
  • 100 gr edamame boontjes gekookt
  • 5 takjes munt
  • 10 takjes platte peterselie
  • 5 takjes koriander

Dressing

  • 1/2 rode peper
  • 1 el honing
  • 2 el vissaus
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • Zout en roze peper
  • 1 teen knoflook schoongemaakt

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snij de venkel zo dun mogelijk met de mandoline of een keukenmachine (of met een scherp mes). Snijd de little gem in ringen. Maak van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf dunne slierten.
  • Schil de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Leg venkel, sla en komkommer in een grote schaal en verdeel de partjes grapefruit en de edamame boontjes erover.
  • Haal de blaadjes van de takjes munt, peterselie en koriander. Verdeel ze over de salade. Doe voor de dressing de steeltjes van de koriander en de peterselie, rode peper, honing, vissaus, zonnebloemolie, het sap van de limoen en een beetje zout in de blender en meng tot een glad geheel.
  • Schenk de dressing over de salade en schep goed door elkaar.
  • Rasp de schil van de limoen boven de salade en maal er wat roze peper overheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.